17. Janvāris 2019 09:08
Jaunumi
Mandātu komisija iniciatīvu par publisku revīziju Saeimas budžetam rosina turpināt izvērtēt Juridiskajā komisijā

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 16. janvārī, sagatavojot parlamenta lēmuma projektu, noslēdza darbu pie kolektīvā iesnieguma “Publisku revīziju Saeimas budžetam!” izskatīšanas. 
 

Lēmuma projekts paredz kolektīvo iesniegumu nodot Saeimas Juridiskajai komisijai tālākai izvērtēšanai.

Iniciatīva par publisku revīziju Saeimas budžetam parlamentā iesniegta 2018. gada novembrī, un to parakstījuši 10 975 Latvijas pilsoņi. Iniciatīvas autori iesniegumā aicinājuši veikt izmaiņas Saeimas kārtības rullī un Valsts kontroles likumā, lai parlamenta budžeta revīziju turpmāk varētu veikt Valsts kontrole (VK).

Iniciatīvas tālāku virzību Saeimā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas kopsēdē trešdien, 16. janvārī, konceptuāli atbalstīja arī Publisko izdevumu komisijas deputāti. Savukārt uz sēdi uzaicinātie VK pārstāvji akcentēja, ka gadījumā, ja Saeima iniciatīvu atbalstīs, jādomā par VK neatkarības stiprināšanu, jo pašlaik parlaments apstiprina VK budžetu, valsts kontrolieri un padomes locekļus, kā arī ziņo Saeimai par revīziju rezultātiem un savu darbu kopumā.

Lēmuma projekts, ko sagatavojusi par kolektīvo iesniegumu virzību parlamentā atbildīgā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, vēl jāskata Saeimas sēdē. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties