13. Februāris 2019 14:36
Jaunumi
Satversmes tiesa 26. februārī tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos uzsāks izskatīt lietu par normām, kas nosaka izglītības ieguves valodu

26. februārī Satversmes tiesa uzsāks lietas Nr. 2018‑12‑01 “Par 2018. gada 22. marta likuma “Grozījumi Izglītības likumā” 1. panta pirmās daļas, otrās daļas vārdu “pirmsskolas izglītības un pamatizglītības pakāpē, ievērojot šā likuma 41. panta noteikumus”, 3. panta pirmās daļas vārda “pamatizglītības” un 2018. gada 22. marta likuma “Grozījumi Vispārējās izglītības likumā” 2. panta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 91. panta otrajam teikumam, 112. pantam un 114. pantam” izskatīšanu.

Lietas Nr. 2018-12-01 izskatīšana tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos notiks 26. februārī plkst. 10.00 Satversmes tiesas sēžu zālē Rīgā, Jura Alunāna ielā 1.

Plānots, ka tiesas sēde ar lietas dalībnieku piedalīšanos turpināsies arī 27. februārī.

Informācija par lietu ir pieejama šeit.

Tiesas sēde ir atklāta. Personas, kuras plāno apmeklēt tiesas sēdi, var pieteikt tiesas sēdes apmeklējumu līdz 20. februārim (ieskaitot) tiesas sēžu sekretārei, rakstot uz e-pastu Baiba.Tropina@satv.tiesa.gov.lv vai zvanot 67830746.

Piesakoties Jūs vienlaikus dodat piekrišanu, ka Jūs var fotografēt un filmēt tiesas sēdes laikā un izmantot šos ierakstus gan analogā, gan digitālā vidē saistībā ar notikuma dokumentāciju un publiskošanu.

Ikviens interesents varēs vērot tiesas sēdes norisi arī tiešraidē.

Tiešraide no tiesas sēdes 26. februārī būs redzama šeit.

Tiešraide no tiesas sēdes 27. februārī būs redzama šeit.

Tiesas sēdes norise tiks filmēta un fotografēta. Audio vizuālais materiāls var tikt publiskots sabiedrības informēšanas nolūkos.

Lai netraucētu tiesas sēdes norisi un savlaicīgi ieņemtu vietas tiesas sēžu zālē, tiesas sēdes apmeklētājiem uz tiesas sēdi jāierodas laikā no plkst. 9.30 līdz plkst. 9.50.

Pēc tiesas sēdes sākuma personas tiesas sēžu zālē netiks ielaistas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties