28. Marts 2019 09:14
Jaunumi
Ārlietu ministrs paplašina Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomes sastāvu

27. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomes locekļiem, lai pārrunātu vairākus aktuālos jautājumus, kas saistīti ar starptautisko tiesisko regulējumu, tostarp ar valsts ārpolitikas nostāju formulēšanu un ārpolitisko lēmumu pieņemšanu saistītos jautājumus.

Sanāksmes gaitā puses pārrunāja nepieciešamību strādāt pie plašāka juridiskās analīzes tvēruma, piemēram, jautājumā par Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu sasaistīt diskusiju par likuma varu ar ES daudzgadu budžeta jautājumu nākamajam periodam. Puses bija arī vienisprātis par Latvijas pozīciju pilnveidošanu jautājumos, kas saistīti ar starptautisko tiesību konvencijām.

Turpmāk Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padomē darbosies: priekšsēdētājs – Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību katedras lektors Māris Lejnieks, Satversmes tiesas priekšsēdētājas padomnieks Inguss Kalniņš, Rīgas Juridiskās augstskolas vieslektore Arina Melse un lektore Ieva Miļūna, Londonas Universitātes koledžas asociētais profesors starptautiskajās publiskajās tiesībās Mārtiņš Paparinskis un advokātu biroja Levy Kaufmann-Kohler Ženēvā partnere Eva Kalniņa.

Starptautisko un Eiropas tiesību neatkarīgo ekspertu padome ir konsultatīva institūcija, kas darbojas ārlietu ministra tiešā vadībā. Padomes galvenais mērķis ir veicināt starptautisko tiesību sistēmas analīzes stiprināšanu un attīstību Latvijā. Padomes viedoklim un atzinumiem ir ieteikuma raksturs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties