2. Maijs 2019 10:47
Jaunumi
Augstākā tiesa izsludina konkursu uz Krimināllietu departamenta senatora amatu

Līdz 17. maijam interesenti aicināti pieteikties atklātā pretendentu konkursā uz senatora amata vietu Augstākās tiesas Krimināllietu departamentā.

Konkursā var piedalīties zemāku instanču tiesneši, kuriem ir vismaz 10 gadu kopējais darba stāžs tiesneša amatā, vai tiesnesis, kuram ir maģistra vai doktora grāds.

Tāpat konkursā var piedalīties personas, kas bijušas Satversmes tiesas tiesneša, starptautiskas vai pārnacionālas tiesas tiesneša amatā.  

Uz Augstākās tiesas tiesneša amatu var pretendēt arī persona, kurai ir ne mazāk kā 15 gadu kopējais darba stāžs augstskolas tieslietu specialitātes akadēmiskā personāla, zvērināta advokāta vai prokurora amatā.

Lai kandidētu uz Augstākās tiesas tiesneša amatu, pretendentam jābūt vismaz 40 gadus vecam, kā arī tiek prasīta nevainojama reputācija. 

Vairāk skatiet šeit

Konkursā tiesneša amata kandidātus vērtēs saskaņā ar Tieslietu padomes apstiprināto Augstākās tiesas tiesneša amata kandidāta atlases, stažēšanās un kvalifikācijas eksāmena kārtošanas kārtību.

Senatora vakance Krimināllietu departamentā radusies sakarā ar senatoru amata vietu skaita palielināšanu. 29. aprīļa sēdē Tieslietu padome pieņēma lēmumu, ka viena senatora amata vieta no Civillietu departamenta pārceļama uz Krimināllietu departamentu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties