30. Marts 2020 12:56
Jaunumi / COVID-19
Ģirģens virza iniciatīvu tiesiskās aizsardzības procesa atvieglošanai uzņēmējiem

Pirmdien Sandis Ģirģens, pildot ekonomikas ministra pienākumus, Finanšu ministrijas darba grupā uzņēmējdarbības atbalstam Covid-19 krīzes apstākļos, virza iniciatīvu ar lūgumu Tieslietu ministrijai izstrādāt un ieviest īslaicīgu regulējumu uz ārkārtas stāvokļa laiku, kas paredz atvieglotus nosacījumus tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) uzsākšanai, TAP plāna izstrādei, saskaņošanai un īstenošanai, lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku TAP uzsākšanu un īstenošanu COVID-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem. Ministrs rosina izstrādāt grozījumus likumā “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību”, kas, līdz attiecīgais likums zaudēs spēku, atbrīvo juridisko personu no pienākuma iesniegt maksātnespējas procesa pieteikumu, atbilstoši Maksātnespējas likuma 57. panta pirmajā daļā noteiktajām pazīmēm.

Tas palīdzētu noregulēt savstarpējās tiesiskās attiecības, lai COVID-19 krīzes radušos finanšu grūtību dēļ, nebūtu jāuzsāk neskaitāmi maksātnespējas procesi, kā arī pēc ārkārtas stāvokļa beigšanās fiziskās un juridiskās personas spētu pilnvērtīgāk un ātrāk atsākt savu ikdienas ekonomisko aktivitāti. Taču uzskatu, ka finanšu atbalsta mehānismi nav izmantojami iepriekš uzkrātu parādsaistību dzēšanai,” skaidro ministrs Sandis Ģirģens.

Iniciatīva paredzētu arī iespēju arī fiziskajām personām piemērot TAP uz ārkārtas stāvokļa laiku vai arī ieviest līdzvērtīgu mehānismu saistību izpildes atlikšanai.

Ministrs gan uzsver, ka, izstrādājot attiecīgo regulējumu, jāņem vērā tas, ka šāds regulējums nedrīkstētu būt ar augstu administratīvo vai finansiālo slogu, kā arī būtu maksimāli nodrošināms ar digitālo pakalpojumu starpniecību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties