3. Jūnijs 2020 17:07
Jaunumi
Bordāns aicinās ES tieslietu ministrus apspriest jautājumu par ES pilsoņu izdošanu uz trešajām pasaules valstīm

Ceturtdien, 4. jūnijā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns piedalīsies Eiropas Savienības (ES) tieslietu ministru neformālajā videokonferencē, kurā aicinās ES tieslietu ministrus diskutēt par ES pilsoņu izdošanu trešajām pasaules valstīm.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns: "Jautājums par ES pilsoņu tiesību un interešu aizsardzību viņu izdošanas gadījumos ES prezidentūras darba kārtībā ir iekļauts pēc Latvijas iniciatīvas. Gadījums ar Kristīnes Misānes izdošanu ir nopietns precedents, kas lika risināt jautājumus ne tikai iekšpolitiski, bet arī ES līmenī. Redzam, ka ir nepieciešams esošo sadarbību uzlabot, tā nav pietiekami efektīva, jo mūsu mērķis ir nepieļaut nepamatotu vai prettiesisku ES pilsoņu izdošanu uz trešajām pasaules valstīm. Tāpēc aicināšu ES dalībvalstu tieslietu ministrus diskutēt par nepieciešamību veikt padziļinātu un pilnvērtīgāku izvērtējumu un domāt par tālākajiem soļiem, lai nodrošinātu Eiropas pilsoņu tiesību un interešu aizsardzību izdošanas gadījumos uz trešajām pasaules valstīm."

Sanāksmes ietvaros J. Bordāns aicinās ES tieslietu ministrus atbalstīt iniciatīvu, ka Eiropas tiesiskās sadarbības tīkls krimināllietās un Eurojust analizēs praksi par  ES pilsoņu izdošanu un nāks klajā ar priekšlikumiem par vadlīniju izstrādi, lai uzlabotu tiesisko regulējumu attiecībā uz ES pilsoņu izdošanu trešajām pasaules valstīm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties