18. Jūnijs 2020 07:19
Jaunumi
Stājas spēkā diviem apsūdzētajiem piespriestais mūža ieslodzījums krimināllietā par VID darbinieces slepkavību

Augstākās tiesas (Senāta) Krimināllietu departaments 17. jūnijā atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas 2019. gada 28. janvāra spriedumu, ar kuru divi apsūdzētie krimināllietā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rēzeknes nodaļas darbinieces nolaupīšanu un nogalināšanu sodīti ar mūža ieslodzījumu, bet trešais lietā apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem. No apsūdzētajiem solidāri par labu cietušajam noteikta 20 000 eiro morālā kaitējuma kompensācija. Apsūdzētie atzīti par vainīgiem slepkavības organizētā grupā, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību un saistīta ar laupīšanu - izdarīšanā.

Senāts lietu kasācijas kārtībā izskatīja atkārtoti un atzina, ka apelācijas instances tiesa pareizi noteikusi lietas iztiesāšanas robežas pēc iepriekšējā apelācijas instances tiesas sprieduma atcelšanas Augstākajā tiesā.

Apsūdzētajiem apsūdzība celta par personas nolaupīšanu, zādzību un slepkavību pastiprinošos apstākļos, bet vēlāk tā grozīta uz smagāku - par personas nolaupīšanu, zādzību un slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa. Apsūdzētie VID darbinieci nolaupījuši, kad viņa devusies mājās no darba. Zinot sievietes ikdienas maršrutu no darba uz mājām, viņi to pēc darbadienas beigām sagaidījuši, iegrūduši automašīnā un aizveduši uz mežu, kur piesējuši pie koka un spīdzinājuši, lai viņa pateiktu, kur glabājas viņas manta un naudas līdzekļi, bet pēc tam sievieti nogalinājuši. Netālu no koka jau iepriekš bijusi izrakta bedre, kur nogalinātā sieviete aprakta.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties