24. Augusts 2020 10:49
Jaunumi
Novērtēts senatoru profesionālais ieguldījums tieslietu sistēmas attīstībā un tiesiskuma stiprināšanā

21. augustā, konstitucionālā likuma “Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas gadadienā, Valsts prezidents Egils Levits pasniedza valsts augstākos apbalvojumus Latvijas Tautas frontes dalībniekiem un cilvēkiem,  kuri ir nesavtīgi strādājuši mūsu valsts demokrātijas, tiesiskuma, drošības un labklājības labā. Triju zvaigžņu ordeni saņēma arī Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa un senatore, Latvijas Universitātes profesore Jautrīte Briede.

Novērtēts senatoru profesionālais ieguldījums tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, jo īpaši uzsverot Jautrītes Briedes devums jauno tiesību speciālistu izglītošanā un Veronikas Krūmiņas ieguldījumu tiesu profesionalitātes stiprināšanā.

Saņemot valsts augstāko apbalvojumu, Veronika Krūmiņa sacīja – tiesneša pienākums ir katrā izskatāmajā lietā rast risinājumu atbilstoši demokrātiskas un tiesiskas valsts pamatprincipiem. “Tiesneša darbam ir jābūt tādam, lai cilvēki uzticētos. Lai cilvēki ticētu, ka viņi dzīvo taisnīgā valstī,” sacīja Veronika Krūmiņa, uzsverot, ka tas ir tiesnešu ieguldījums neatkarīgas, demokrātiskas un brīvas Latvijas valsts stiprināšanā.

Senatore atzina, ka viņai ir liels gods pieņemt šo apbalvojumu, bet reizē arī liela atbildība – pildīt savus pienākumus atbilstoši augstajiem apbalvojuma kritērijiem. Sev un visiem klātesošajiem Veronika Krūmiņa vēlēja sargāt mūsu valsti, sargāt mūsu cilvēkus gan darbos, gan vārdos.

Savukārt senatore Jautrīte Briede atzinās, ka pirms nepilniem 20 gadiem viņa ir publiski izteikusies, ka laikam negribētu šādu apbalvojumu pieņemt. “Bet laiki ir mainījušies, un zinu, ka tur ir arī mans nopelns. Un no šī prezidenta un kopā ar šiem cilvēkiem es ar pateicību un lepnumu pieņemu šo apbalvojumu,” sacīja senatore.

Valsts prezidents, uzrunājot apbalvotos, norādīja, ka atjaunotās Latvijas valsts atdzimšanas vēsturē ir ierakstīti arī šo cilvēku vārdi, kuru pašaizliedzīgais un pilsoniskais veikums ir sekmējis Latvijas izaugsmes ceļu. “Paldies jums katram un visiem kopā par paveikto! Mēs visi kopā ceļam brīvu, neatkarīgu, demokrātisku un nacionālu valsti!” sacīja Valsts prezidents.

Pavisam piecpadsmit Augstākās tiesas tiesneši saņēmuši Triju Zvaigžņu ordeni, bet četri tiesneši un tiesas darbinieki – Atzinības krustu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties