4. Septembris 2020 14:41
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētāja turpina darbu Satversmes tiesā līdz svinīgā solījuma došanai Eiropas Savienības Tiesā

Piektdien, 4. septembrī, Satversmes tiesā notika preses konferencē, kurā Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova sniedza informāciju, kā Eiropas Savienības (turpmāk – ES) Padomes lēmums, ar kuru Eiropas Savienības Tiesas (turpmāk – EST) pamatsastāvā ir iecelta tiesnese no Latvijas, attiecas un skar Satversmes tiesu.

Ineta Ziemele apstiprināja, ka viņa ir iecelta EST tieneša amatā. Skaidrojot, kā šis fakts ietekmē Satversmes tiesas tiesneša mandātu, viņa vērsa uzmanību, ka Satversmes tiesas priekšsēdētājas amata pienākumus viņa turpinās veikt līdz brīdim, kad būs zināms un noliks datums tiesneša svinīgā solījuma došanai EST. Tāpat kā citās tiesu varas institūcijās jaunais tiesnesis amata pilnvaras var sākt pildīt tikai pēc svinīgā solījuma došanas. Šobrīd šis datums nav zināms, turklāt joprojām nav saņemts oficiāls lēmums no ES Padomes. Tiklīdz būs zināma jauna informācija, Satversmes tiesa par to informēs.

Tā kā Ineta Ziemele ir Saeimas virzīts Satversmes tiesas tiesnesis, tad Saeimai šobrīd ir jāuzsāk jauna Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāta atlases process. Ineta Ziemele atzina, ka Satversmes tiesā ir daudz ierosināto lietu, tāpēc operatīva jauna tiesneša izvirzīšana un apstiprināšana ir ļoti svarīga.

Runājot par Satversmes tiesas vadību un darba turpinātību, Sanita Osipova uzsvēra, ka uztraukumam nav pamata, jo atbilstoši Satversmes tiesas likumam tiesas priekšsēdētaja vietnieks vajadzības gadījumā stājas priekšsēdētāja vietā un veic priekšsēdētāja amata pienākumus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties