1. Oktobris 2020 15:02
Jaunumi
Ģirģens: Grozījumi Kriminālprocesa likumā paaugstinās Prokuratūras lomu pirmstiesas izmeklēšanā un veicinās izmeklēšanas kvalitāti

Lai novērstu situācijas, kad iesāktās lietas pret augstām valsts amatpersonām beidzas bez rezultāta, kā arī lai paaugstinātu izmeklēšanas kvalitāti, Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ir iesniedzis Saeimas Juridiskajai komisijai likumprojektu "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" (grozījumi).

"Ar grozījumiem tiks pastiprināta Prokuratūras un ģenerālprokurora loma pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzībā. Turklāt iesniegtie grozījumi veicinās arī ciešāku sadarbību starp izmeklētājiem un prokuratūru, tādā veidā nodrošinot augstāku izmeklēšanas kvalitāti," norāda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Grozījumi paredz, ka tāpat kā valsts drošības iestādes, Iekšējās drošības biroja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonas arī Valsts robežsardzes vadītāju var aizturēt, atvest piespiedu kārtā, pakļaut kratīšanai, izdarīt kratīšanu vai apskati tā dzīvojamās vai dienesta telpās, personiskajā vai dienesta transportlīdzeklī, piemērot drošības līdzekli, kā arī saukt pie kriminālatbildības, tikai ar ģenerālprokurora piekrišanu.

Savukārt, ja amatpersona ir notverta noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, šāda piekrišana nav nepieciešama.

Tāpat grozījumi paredz, ka aizturot Valsts robežsardzes vadītāju, procesa virzītājam par to Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā nekavējoties jāinformē Iekšlietu ministriju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties