19. Oktobris 2020 15:39
Jaunumi
Atstāj spēkā liegumu maksātnespējas administratoram saņemt informāciju no Kredītu reģistra par juridiskas personas bijušo valdes locekli
2

Augstākās tiesas (Senāta) Administratīvo lietu departaments 19. oktobrī atstāja negrozītu Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru noraidīts pieteikums par pienākuma uzlikšanu Latvijas Bankai sniegt Kredītu reģistrā iekļautās ziņas. Senāts atzina par pamatotu pirmās instances tiesas secināto, ka pieteicējam nav izsniedzama informācija no Kredītu reģistra par fizisko personu – bijušo administrējamās juridiskās personas valdes locekli.

Senāts spriedumā norāda, ka juridiskās personas saistībām un to izpildes gaitai ir jābūt izsekojamai no juridiskās personas grāmatvedības uzskaites dokumentiem, kas juridiskās personas maksātnespējas administratoram kļūst pieejami pēc juridiskās personas maksātnespējas procesa pasludināšanas, jo tad juridiskās personas pārvaldes institūciju darbība tiek apturēta un juridiskās personas pārvaldīšanu veic administrators.

Tāpat Senāts atzīst par pamatotu tiesas secinājumu, ka Kredītu reģistrā iekļautās ziņas pieteicējam nevar tikt izsniegtas tikai tāpēc vien, lai atvieglotu pieteicēja kā maksātnespējas administratora pienākumu izpildi. Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Pieteicējs vērsās Latvijas Bankā ar lūgumu sniegt izziņu no Latvijas Bankas Kredītu reģistra par juridiskās persona bijušā valdes locekļa aktuālajām saistībām. Informācijas pieprasījumā pieteicējs norādījis, ka saskaņā ar Maksātnespējas likuma 72.1pantu tiek izvērtēta iespēja celt prasību pret parādnieka pārstāvi par zaudējumu atlīdzināšanu. Ar Latvijas Bankas lēmumu pieteicējam atteikts izsniegt Kredītu reģistrā iekļautās ziņas. Pieteicējs vērsās tiesā, lūdzot uzlikt Latvijas Bankai paienākumu šīs ziņas izsniegt.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Administratīvā rajona tiesa spriedumā šādas tiesības neatzina, norādot, ka iepretim Maksātnespējas likumam, ar kuru maksātnespējas administrators pamato informācijas pieprasījumu, par speciālo likumu atzīstams Kredītu reģistra likums, kas šādas informācijas izsniegšanu maksātnespējas administratoram juridiskās personas maksātnespējas procesā neparedz.

Lieta Nr. SKA-394/2020; A420214118

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Blacksburgclinic
1. Marts 2021 / 19:40
0
ATBILDĒT
Beachtung

Ziel ist es, die breite Öffentlichkeit, gesunde Männer und Frauen zu informieren. Wer ist interessiert
Beim Verkauf Ihres Knochenmarks (Nierenorgane) an die Nieren, Hoden und Kontakt 100% ernsthaft. Email; blacksburgclinic@gmail.com
Weil wir viele haben
Patienten benötigen derzeit eine Nierentransplantation.
Suchen Sie nach Möglichkeiten, Ihr Nierengeld zu verkaufen, um es zu finanzieren
Wir werden deine kaufen
Niere für 1.000.000 Euro
Leber: 800.000 Euro p
Eierstöcke: 350.000 Euro
Gehirn acht: 550.000 €




senden Sie uns eine Email

Email;
Email; blacksburgclinic@gmail.com

WhatsApp: Frag mich

Um ehrlich zu sein
Blacksburg Klinik

Bitte beachten Sie, dass sich nur Spender mit einem gültigen Spenderzertifikat bewerben können. Um mehr über das Zertifikat zu erfahren, kontaktieren Sie uns für weitere Informationen.
Covid19unemploymentloans
1. Marts 2021 / 19:39
0
ATBILDĒT
Ja jums ir problēmas ar pašreizējo kredītreitingu vai jūs nevarat saņemt aizdevumu un jums ir grūtības maksāt īri. Mēs esam garantēti un spējam sniegt finanšu pakalpojumus daudziem mūsu klientiem visā pasaulē, izmantojot mūsu elastīgās aizdevumu paketes. Mēs strādājam ar skaidriem un saprotamiem noteikumiem un piedāvājam visu veidu aizdevumus ieinteresētiem klientiem, uzņēmumiem, korporācijām, biznesa organizācijām, privātpersonām un nekustamā īpašuma investoriem.
Nekavējoties sazinieties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas un procentu likmes, lūdzu, sazinieties ar mums pa e-pastu (covid19unemploymentloans@gmail.com).
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties