11. Decembris 2020 21:01
Jaunumi
Tieslietu sarunā Rīgas pilī pārrunā finanšu noziegumu apkarošanas efektivitāti un ekonomiskās tiesas veidošanas gaitu

Lai pārrunātu aktuālus tiesību jautājumus, šodien Rīgas pilī Valsts prezidenta Egila Levita vadībā notika tiešsaistes tikšanās ar tieslietu ministru Jāni Bordānu, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu, Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāju Inese Lībiņu-Egneri un Saeimas Juridiskās komisijas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētāju Andreju Judinu.

Tieslietu ministrs informēja par ekonomiskās tiesas veidošanas gaitu un paveiktajiem darbiem tiesas darbības uzsākšanai. Valsts prezidents un J. Bordāns atzinīgi novērtēja Valsts prezidenta institūcijas, likumdevēja un izpildvaras aktīvo sadarbību ekonomiskās tiesas radīšanā Latvijā.

Tika apspriesta finanšu noziegumu apkarošanas efektivitāte un varbūtējā nepieciešamība pēc grozījumiem procesuālajos regulējumos, atsevišķos likumos. Valsts prezidents uzsvēra, ka attiecīgajiem dienestiem un likumdevējam ir jādara viss nepieciešamais, lai šādu noziegumu apkarošana netiktu kavēta, izmantojot birokrātiskas metodes.

Tika pārrunāti priekšlikumi dezinformācijas apkarošanai. Valsts prezidents atzīmēja, ka tie prasa dziļu analīzi, tā kā dezinformācija un interneta regulējums ir ļoti aktuāli temati mūsdienu pasaulē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties