1. Jūnijs 2021 16:35
Jaunumi
Šodien Eiropas Prokuratūra uzsāk pildīt tai uzticētās izmeklēšanas un kriminālvajāšanas funkcijas

2021. gada 1. jūnijs ir nozīmīga diena Eiropas Prokuratūrai, kad tā sāk pildīt tai ar Regulu uzticētās izmeklēšanas un kriminālvajāšanas funkcijas.

Šis notikums tika atzīmēts attālinātā sanāksmē, kurā piedalījās visi Eiropas Prokuratūras darbinieki, Eiropas prokurori, Eiropas deleģētie prokurori, kā arī pārstāvji no Eiropas Komisijas. Uzrunās tika uzsvērts, ka “Eiropas Prokuratūras darbība atver jaunu nodaļu cīņai ar pārrobežu noziedzību. Pirmā pārnacionālā prokuratūra sāka savu darbību, lai aizsargātu Eiropas Savienības nodokļu maksātāju naudu un ir kompetenta izmeklēt un īstenot kriminālvajāšanu par tādiem noziegumiem kā krāpšana, naudas atmazgāšana, korupcija un pārrobežu PVN izkrāpšana. Šī nesen izveidotā Eiropas institūcija ir pilnībā neatkarīga. Tā veiks kriminālvajāšanu un nodos apsūdzētās personas tiesai 22 Eiropas Savienības dalībvalstīs, kas piedalās Eiropas Prokuratūras izveidē. Tādēļ, ka noziedzība nepazīst robežas – mums ir nepieciešams to apkarot kopā.”

Ieskatu par Eiropas Prokuratūras darbības jomu un to, kā Eiropas Savienības pilsoņi var iesniegt informāciju par viņiem zināmajiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas var būt Eiropas Prokuratūras kompetencē var iegūt šajā video.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties