21. Marts 2022 17:03
Jaunumi / Krievijas iebrukums Ukrainā
Ārlietu ministrs: Jāturpina izstrādāt un pastiprināt papildu sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju

21. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē, kuras laikā notika ES ārlietu ministru diskusija par Krievijas Federācijas agresiju Ukrainā un situāciju Sāhelā un Mali. Ārlietu un aizsardzības ministri diskutēja arī par ES Stratēģisko kompasu drošībai un aizsardzībai.

Sanāksmē E. Rinkēvičs pauda nostāju, ka ir jāturpina maksimāls starptautiskais spiediens pret Krieviju, lai panāktu karadarbības pārtraukšanu Ukrainā. Tāpat ir būtiski uzturēt Krievijas starptautisko izolāciju un nosodījumu par tās agresiju pret Ukrainu.

"Prioritāri ir jāpanāk Krievijas agresijas pārtraukšanu pret noteiktajiem humanitārajiem koridoriem, nodrošinot ugunspārtraukšanu un neapdraudot civiliedzīvotāju evakuāciju un humānās palīdzības piegādes. Tāpat ir jāturpina koordinēta ANO un Eiropas Savienības humānās palīdzības nodrošināšana Ukrainai," uzsvēra ministrs.

Ārlietu ministrs izteica atbalstu palīdzības sniegšanai Ukrainas militāro aizsardzības spēju stiprināšanai. E. Rinkēvčs norādīja, ka ir jāturpina papildu sankciju izstrāde un to pastiprināšana pret Krieviju un Baltkrieviju, izvērtējot ES iespējas atteikties no Krievijas energoresursu iegādes. "Jāturpina vērties pret Krievijas izplatīto kara propagandu un dezinformāciju. Jāveicina Krievijas iedzīvotāju pieeja neatkarīgiem medijiem, tajā skaitā atbalstot Krievijas neatkarīgo mediju darbību drošā vidē un alternatīvas informācijas pieejamību sociālās saziņas vietnēs," akcentēja E. Rinkēvičs.

Ministrs izteica Latvijas atbalstu ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai.

Sanāksmē arī uzklausīja Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministru Niku Popesku (Nicu Popescu), kā arī izskatīja galvenos izaicinājumus bēgļu plūsmas pārvaldībā no Ukrainas, ar ko pašlaik saskaras Moldova. E. Rinkēvičs pateicās Moldovai par milzīgo darbu Ukrainas bēgļu uzņemšanā un izteica Latvijas apņemšanos turpināt sniegt divpusējo atbalstu Moldovai. "Latvija atbalsta Moldovas ceļu uz integrāciju Eiropas Savienībā. Saskaņā ar asociācijas līgumiem Moldovai jāpanāk politisks un praktisks progress reformu īstenošanā un demokratizācijā. Pašlaik ir jāstiprina Moldovas noturība, jo īpaši enerģētikā, mazinot enerģētisko atkarību no Krievijas," pauda E. Rinkēvičs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
KRIEVIJAS IEBRUKUMS UKRAINĀ
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties