16. Maijs 2023 15:16
Jaunumi
Apkopota informācija par "Jurista Vārda" studentu pētniecisko darbu konkursu

Vienkopus apkopota visa informācija par "Jurista Vārda"  rīkoto ikgadējo studentu pētniecisko darbu konkursu. Apkopojums paredzēts nākamo konkursantu informēšanai, kā arī dod iespēju līdzšinējiem dalībniekiem ieskatīties konkursa vēsturē.

Žurnāla "Jurista Vārds" pētniecisko darbu konkurss ir vienīgais nacionāla mēroga tieslietu studentu un jauno juristu zinātniski pētniecisko darbu konkurss, kurā spēkiem var mēroties visu Latvijas augstskolu tiesību zinātņu studenti. Turklāt dalība konkursā ir iespēja iegūt jaunu pieredzi, iepazīties ar citiem jaunajiem autoriem, kā arī pierādīt savas spējas žūrijas locekļiem, bet pēc tam arī visiem žurnāla "Jurista Vārds" lasītājiem.

"Jurista Vārds" studentu pētniecisko darbu konkursu rīko jau vairākus gadus pēc kārtas. Atskats uz iepriekšējo gadu konkursiem:

2022. gads. “Jurista Vārda” 17. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētājs – Ernests Grabusts ar darbu “Konstitucionālās sūdzības subjekts: atsevišķi problemātiskie aspekti”. Sekciju uzvarētāji – Dana Gorina, Dāvis Gertmans, Ernests Grabusts, Maira Marija Pužule, Agris Ratniks. Plašāka informācija ŠEITVideoieraksts no pasākuma.

2021. gads. “Jurista Vārda” 16. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētāja – Ieva Šņepste ar darbu “Pagaidu aizsardzības līdzekļi Eiropas Cilvēktiesību tiesā un Satversmes tiesā”. Sekciju uzvarētāji – Dāvids Gurevičs, Linda Lielbriede, Odrija Margene, Ieva Šņepste, Elza Timule. Plašāka informācija ŠEIT. Videoatskats uz pasākumu.

2020. gads. “Jurista Vārda” 15. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētāja – Ērika Gribonika ar darbu “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pierādīšana". Sekciju uzvarētāji – Ērika Gribonika, Germans Pavlovskis, Gabriela Šantare, Lūcija Strauta, Iveta Dārziņa. Plašāka informācija ŠEIT. Videoieraksts no pasākuma.

2019. gads.“Jurista Vārda” 14. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētāja – Līga Dāce ar darbu “Administratīvo tiesu dialogs ar Satversmes tiesu”. Sekciju uzvarētāji – Dāvids Gurevičs, Anna Marta Nordmane, Elīna Liepniece, Līga Dāce, Olīvija Tuvi, Renāte Luīze Cietvīra. Plašāka informācija ŠEITVideoieraksts no pasākuma.

2018. gads.“Jurista Vārda” 13. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētājs – Oskars Kulmanis ar darbu “Pierādījumu pieļaujamības un ticamības teorētiskie un praktiskie aspekti”. Sekciju uzvarētāji – Ēriks Krēsliņš, Emīls Jonins, Lāsma Rancāne, Oskars Kulmanis, Dace Spaliņa. Plašāka informācija ŠEIT.

2017. gads. “Jurista Vārda” 12. studentu pētniecisko darbu konkurss

Sekciju uzvarētāji – Alise Janševska, Agneta Rumpa, Krišjānis Bebers, Augusts Kolms, Ilva Mežiņa. Ņemot vērā to, ka visi uzvarētāju darbi bija ieguvuši ļoti līdzīgu punktu skaitu, šajā gadā galvenā balva netika pasniegta. Plašāka informācija ŠEIT

2016. gads. “Jurista Vārda” 11. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētājs – Ingus Meimers ar darbu "Pakāpeniskās (creeping) ekspropriācijas jēdziens un piemērošanas problēmas starptautisko ieguldījumu veicināšanas un aizsardzības tiesībās". Sekciju uzvarētāji – Elīna Kursiša, Andris Dimants, Ingus Meimers, Katrīne Ielīte, Armands Smans. Plašāka informācija ŠEIT.

2015. gads. “Jurista Vārda” 10. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētājs – Artūrs Parfjonovs ar darbu "Valsts meža dienests kā atzinuma sniedzējs un cietušā pārstāvis kriminālprocesā: tiesību uz taisnīgu tiesu vērtējumā". Sekciju uzvarētāji –Jānis Priekulis, Ilona Žavoronkova, Edijs Brants, Artūrs Parfjonovs, Ilga Vaļko, Anrijs Šimkus. Plašāka informācija ŠEIT.

2014. gads. “Jurista Vārda” 9. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētāja – Elīna Dindendorfa ar darbu "Spēka pielietošanas ar mērķi aizsargāt savus pilsoņus ārvalstīs pieļaujamība". Sekciju uzvarētāji – Krista Bērziņa, Elīna Dindendorfa, Katrīna Salmgrieze, Agita Sprūde, Armands Smans un Maksims Miņejevs. Plašāka informācija ŠEIT.

2013. gads. “Jurista Vārda” 8. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētāji – Dainis Pudelis ar darbu "Suverēna defolta starptautiski tiesiskie aspekti" un Juris Janums ar darbu "Ar datoru saistīta krāpšana: aktuālās problēmas". Sekciju uzvarētāji – Vija Kalniņa, Dainis Pudelis, Elīna Semeņuka, Juris Janums un Andrejs Stupins. Plašāka informācija ŠEIT.

2012. gads. “Jurista Vārda” 7. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētājs – Krišjānis Bušs ar darbu "Tiesības uz privāto dzīvi kā pamats izteiksmes brīvības ierobežošanai". Sekciju uzvarētāji – Kristaps Tomsons, Krišjānis Bušs, Olga Mote, Lauris Bočs, Kristīne Markus un Mārtiņš Pētersons. Plašāka informācija ŠEIT.

2011. gads. “Jurista Vārda” 6. studentu pētniecisko darbu konkurss

Uzvarētāja – Liene Eglāja ar darbu "Latvijas–Lietuvas jūras robeža: tiesiskais regulējums un nacionālās intereses". Sekciju uzvarētāji – Vladlena Rudusāne, Liene Eglāja, Mārtiņš Egle un Juris Janums. Plašāka informācija ŠEIT.

2010. gads. “Jurista Vārda” 5. studentu pētniecisko darbu konkurss

Konkursā uzvar Katrīne Pļaviņa, Māra Stabulniece, Santa Laizāne un Andris Lazdiņš. Šajā gadā pirmo reizi tiek piešķirta arī viena galvenā konkursa balva, nosakot darbu, kurš saņēmis visvairāk žūrijas piešķirtos punktus, – tas ir Katrīnes Pļaviņas pētījums. Plašāka informācija ŠEIT.

2009. gads. “Jurista Vārda” 4. studentu pētniecisko darbu konkurss

Konkursā uzvar Zane Rasnača, Lauris Buls, Liene Pierhuroviča un Kaspars Gailītis. Plašāka informācija ŠEIT

2008. gads. “Jurista Vārda” 3. studentu pētniecisko darbu konkurss

Konkursā uzvar Agris Dreimanis, Aija Lejniece, Andris Rimša un Agnese Beļska. Plašāka informācija ŠEIT.

2007. gads. “Jurista Vārda” 2. studentu pētniecisko darbu konkurss

Konkursā uzvar Aldis Maldups, Andris Sudārs, Daniela Detlava un Gatis Bārdiņš. Plašāka informācija ŠEIT.

2006. gads. “Jurista Vārda” 1. studentu pētniecisko darbu konkurss

Konkursam darbus iesniedz divi dalībnieki – Jeļena Streļņikova un Edgars Hercenbergs, abi konkursa dalībnieki saņem balvas. Jeļena Streļņikova – veicināšanas balvu, bet Edgars Hercenbergs – galveno balvu. Plašāka informācija ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties