3. Maijs 2024 09:29
Jaunumi
Tiešraide: EST konference “20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai”

Lai atzīmētu divdesmit gadus kopš Eiropas Savienībai pievienojās desmit dalībvalstis, tostarp Latvija, Eiropas Savienības Tiesa šodien, 2024. gada 3. maijā rīko konferenci “20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai”.

Šajā konferencē tiks atzīmēta 2004. gada paplašināšanās 20. gadadiena, aplūkojot tās ieguldījumu Savienības integrācijas projekta attīstībā. Vai tā ir veicinājusi plašāku Savienības tiesību konsolidāciju, kā arī detalizētāku regulējumu noteiktās Savienības kompetences jomās? Vai arī, gluži pretēji, radījusi jaunus šķēršļus Savienības tiesību piemērošanai? Kādas atziņas pēc 20 aizvadītiem gadiem ir gūtas par Eiropas integrācijas projekta paplašināšanu un padziļināšanu? Vai lielākā paplašināšanās ar visiem tās panākumiem un izaicinājumiem ir novedusi pie stiprākas Eiropas pilsoņu savienības?

Konferences programma šeit: https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2024-04/20_years_2004_conference_programme_en.pdf

Konferencei var sekot līdzi tiešraidē šajā tīmekļvietnē: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/p1_4335226/

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties