8. Maijs 2024 16:31
Jaunumi
Maksātnespējas kontroles dienests ir uzņemts Starptautiskajā Maksātnespējas regulatoru asociācijā

Maksātnespējas kontroles dienests ir uzņemts Starptautiskajā Maksātnespējas regulatoru asociācijā (International Association of Insolvency Regulators IAIR).

IAIR ir starptautiska organizācija, kas apvieno dažādu valstu maksātnespējas nozari regulējošās iestādes ar mērķi dalīties pieredzē un apmainīties ar labās prakses piemēriem efektīvākam maksātnespējas regulējumam un uzraudzībai. IAIR kopumā ir 34 dalībvalstis, un to vidū ir Lielbritānija, Kanāda, Austrālija, Honkonga, Amerikas Savienotās Valstis un citas. IAIR rīkotajās konferencēs piedalās arī Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūta fonda pārstāvji.

Inese Šteina, Maksātnespējas kontroles dienesta direktore: "IAIR ir vērtīga platforma pieredzes apmaiņai par maksātnespējas nozares regulējuma aktuālajām tendencēm un labāko praksi uzraudzības veikšanā. Izaicinājumi, kas šobrīd ir aktuāli maksātnespējas nozarē Latvijā, nav unikāli. Piemēram, ar zemu aktivitāti restrukturizācijas jomā un lielu tukšo maksātnespējas procesu īpatsvaru, šobrīd saskaras arī citas valstis. Dalība IAIR Latvijai sniegs iespēju mācīties no citu valstu veiksmes stāstiem un kļūdām šo izaicinājumu risināšanā. Vienlaikus IAIR ir arī platforma, kur informēt starptautisko sabiedrību par aktuālo maksātnespējas jomā Latvijā."

2023. gadā Maksātnespējas kontroles dienests piedalījās IAIR organizētajā konferencē Belgradā, Serbijā, kur prezentēja Latvijas maksātnespējas digitalizācijas stāstu. Latvijas paveiktais maksātnespējas nozares digitalizācijā un Elektroniskā maksātnespējas uzskaites sistēma tika atzinīgi novērtēta IAIR dalībvalstu vidū.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties