15. Oktobris 2024 11:11
Jaunumi
Izsludināta Profesora Kārļa Dišlera XXVI Konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle

Šogad jau 26. reizi norisināsies Profesora Kārļa Dišlera Konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle, kas ir nozīmīgs un gaidīts notikums tiesību zinātnes profesionāļu un studentu vidū. Šogad izspēles mutvārdu daļa norisināsies 13. un 14. decembrī, un kā allaž gaidāma spraiga, interesanta cīņa, lai noskaidrotu izspēles uzvarētājus!

Šā gada izspēles dalībniekiem būs iespēja demonstrēt savas argumentācijas spējas, risinot ar izteiksmes brīvību un mākslīgo intelektu saistītus aktuālus jautājumus. Komandām jāskata un jāvērtē, kā mākslīgā intelekta radītu saturu un instrumentus vari izmantot priekšvēlēšanu aģitācijā un kā ierobežojumi šajā jomā ir savietojami ar izteiksmes brīvību. Šā gada izspēlēs dalībnieki ir aicināti sagatavot Valsts prezidenta un apstrīdētās normas izdevēja – Saeimas – pozīcijas, kas balstītas uz kāzusā aprakstīto regulējumu, vienlaikus saglabājot brīvību dažādu juridisku un tiesībpolitisku argumentu izvēlē. Izspēles organizatori izsaka lielu pateicību XXV Profesora Kārļa Dišlera Konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēles labākajai tiesnesei Elīnai Luīzei Vītolai par kāzusa izstrādi un aktuālā temata izvēli!

Komandas ir aicinātas pieteikties izspēlei, līdz 2024. gada 20. oktobra plkst. 23.59 aizpildot pieteikuma anketu. Pieteikuma anketā iespējams pievienot arī divus precizējošos jautājumus par kāzusu. Atbildes uz šiem jautājumiem tiks publicētas izspēles sociālajos tīklos līdz 28. oktobrim un nosūtītas dalībniekiem uz to kapteiņa e-pasta adresi.

Šīs nedēļas laikā organizatori publicēs arī treneru sarakstu, bet tas neliedz komandām pašām jau tagad sākt sava trenera meklējumus. Pēc rakstisko daļu rezultātu izvērtēšanas organizatori, balstoties uz komandu iegūto vērtējumu, noteiks komandas, kas turpinās cīņu izspēles mutvārdu daļā 2024. gada 13. un 14. decembrī. Tāpat kā citus gadus, arī šogad izspēles fināls norisināsies Satversmes tiesā.

Profesora Kārļa Dišlera Konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle ir aizraujošs pasākums gan pašiem dalībniekiem, gan tiesnešiem un izspēles skatītājiem! Organizatori atgādina, ka dalība izspēlē ir arī lielisks veids, kā iegūt atvieglojumus mācībās, saņemt vērtīgas balvas un gūt nākotnes kolēģu atzinību.

Pieteikuma anketa: https://forms.gle/HFgF4rjat3BTagzdA

Izspēles kāzuss un nolikums: https://drive.google.com/drive/folders/1dJh_uyZvD-sS0yRKdigXPMfp2cTzlgyG?usp=sharing

Jautājumu gadījumā organizatori aicina sazināties, rakstot uz disleraizspele@gmail.com. Tāpat organizatori aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai par izspēli sociālajos tīklos Instagram (@dislera_izspele) un Facebook (K. Dišlera tiesas procesa izspēle)!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties