22. Marts 2011 /NR. 12 (659)
Nedēļas jurists
Linards Muciņš
6
ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
6 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Šekspīrs
23. Marts 2011 / 14:33
0
ATBILDĒT
A.god. Tacit, no Jūsu komentāra vien šķiet, ka Jūs esat kaut ko pārpratis.

Muciņa kungs vispār Valsts pārvaldes iekārtas likumu nepārstāstīja, pareizāk sakot, viņš pat to ignorēja. Tas kas Valsts pārvaldes iekārtas likumā ir rakstīts Muciņa kungu tā īpaši neinteresēja, viņam bija sava teorija un tikai tā pareizā, kas lekciju no lekcijas dažkārt arī pamainījās.

Visu cieņu juristam un viņa nopelniem Latvijas tiesību sistēmas un tiesiskās domas attīstībā, bet viņa lekcijas varas dalīšanā es mūžam atcerēšos kā vislielāko murgu.

Cicerons
23. Marts 2011 / 14:11
0
ATBILDĒT
(1) Muciņa kungs bija arī mans skolotājs maģistra studijās.



(2) Teikšu godīgi - sākumā orgānu teoriju arī nesapratu, bet līdz eksāmena laikam jau bija skaidrība. Ja klausījās un domāja - saprata. Nu pēc pus gada studijām katram studentam vajadzētu spēt detektēt ķermeni, ja sastopas ar orgānu. Šķiet, ka valsts celtniecība pamazām iet tajā virzienā, kas lekcijās rādīts. Piemēram, ir jau universitāšu slimnīcas.



(3) Starp citu, nebiju redzējis studiju laikā tādu gadījumu, kad docētājs pēc eksāmena izlabošanas un atzīmju izsludināšanas kāpj katedrā un saka: \"Padiskutējam\". Tiesa, diskutētāja nebija daudz.



(4) Piekrītu iepriekš rakstītajam, ka, lai lekcijas lasītu tādā līmenī, jābūt ilggadīgai pētnieciskai un praktiskai pieredzei. Tiesa, ko Ulmanis teica Kamaldiņam vai otrādi - to lekcijās neizstāstīja. Bet par drošības iestādēm un varas dalīšanu bija labi piemēri no \"Septiņpadsmit pavasara mirkļiem\".



(5) Sirsnīgs paldies Muciņa kungam par valsts celtniecības ceļa izgaismošanu.
X
23. Marts 2011 / 13:37
0
ATBILDĒT
Vismaz Muciņš bija politikas praktiķis un varēja izstāstīt, kā tā varas dalīšana praktiski funkcionē. Es pat nezinu, kurš viņa vietā to kursu lasa. Bez prakses jau nevar tādus priekšmetus no grāmatām salasīt.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 3
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties