2. Februāris 2021 12:00
Grāmatas
Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedumi un lēmumi 2004

Šis nolēmumu apkopojums sniedz plašu ieskatu tiesu praksē, izskatot administratīvās lietas augstākajā tiesu instancē 2004. gadā.

SKATĪT GRĀMATU [PDF]

Tiesu namu aģentūras izdotā grāmata “Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedumi un lēmumi 2004” ir apjomīgs Senāta Administratīvo lietu departamenta nolēmumu apkopojums. Tas sniedz plašu ieskatu tiesu praksē, izskatot administratīvās lietas augstākajā tiesu instancē 2004. gadā.

Lai lasītājam būtu vieglāk orientēties grāmatas saturā, nolēmumi izkārtoti nodaļās, kurām doti attiecīgi raksturojoši virsraksti. Piemēram, Spriedumi lietās par Valsts ieņēmumu dienesta lēmumiem, Lēmumi, izskatot pieteikumus par spēkā stājušos tiesas spriedumu un lēmumu atcelšanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem un citi. Grāmatā pavisam ir 12 šādas nodaļas.

Bez tam katram publicētajam nolēmumam dots virsraksts, kurā norādīta tiesību norma, kuras piemērošana atspoguļota nolēmuma tekstā. Aiz virsraksta seko tēze, kas izgaismo galveno, no nolēmuma izrietošo  juridisko problēmu.

Izdevuma ērtākai lietošanai grāmatas beigās ievietoti seši rādītāji: Alfabētiskais jēdzienu rādītājs; Institūciju rādītājs; Normatīvo tiesību aktu rādītājs; Tēžu rādītājs; Judikatūras un tiesu prakses rādītājs; Citu avotu rādītājs, uz kuriem nolēmumos dotas atsauces.

Senāta Administratīvo lietu departamenta nolēmumu apkopojums var būt īpaši noderīgs tiesību normu praktiskajiem piemērotājiem: tiesnešiem savas prakses pilnveidošanai un valsts pārvaldē strādājošajiem kā palīgs kvalitatīvu administratīvo aktu pieņemšanā. Noderīgas atziņas gūs arī visi tie, kam ir saskare ar administratīvajām tiesībām ikdienā.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties