22. Jūnijs 2021 13:10
Prakses materiāli
Galvojums civiltiesībās
1

2021. gada nogalē apritēs 140. gadskārta kopš izcilā latviešu tiesībnieka Aleksandra Būmaņa (1881–1937) dzimšanas. Mūsdienu civiltiesībnieks - LU Juridiskās fakultātes docents, zvērināts advokāts Dr. iur. Erlens Kalniņš, gatavojot "Jurista Vārdam" pētījumu par A. Būmaņa dzīvi un darbu (publicēts JV 22. 06. 2021.), veiksmīgi atradis ilgu laiku zudušo Būmaņa habilitācijas darbu "Galvojums civiltiesībās", kas savu aktualitāti tiesību zinātnē un praksē nav zaudējis joprojām. Ar E. Kalniņa gādību A. Būmaņa darbs skenētā veidā tagad pieejams katram interesentam "Jurista Vārda" Bibliotekā.

Lai tas kalpo izcilā latviešu jurista dzīves un darba piemiņai - ne tikai kā atgādinājums par A. Būmaņa lielajiem nopelniem (turklāt ne tikai jurisprudencē), bet arī kā pamudinājums šī gada nogalē gaidāmajiem ilggadīgā Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja un Latvijas Universitātes profesora atceres un piemiņas pasākumiem!

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Armands
22. Jūnijs 2021 / 15:09
0
ATBILDĒT
Lieliski! Paldies E. Kalniņa kungam par ieguldīto darbu gan šīs dienas JV publikācijā, gan Būmaņa darba atrašanā un publiskošanā.
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties