2. Februāris 2021 12:00
Grāmatas
Administratīvās apgabaltiesas nolēmumu apkopojums:  2004. gads

Apkopojumā ir ietverti spēkā stājušies Administratīvās apgabaltiesas nolēmumi, kuri, raugoties no tajos ietvertās judikatūras viedokļa, varētu izraisīt interesi gan citu tiesu tiesnešiem un valsts pārvaldes iestāžu amatpersonām, gan arī publiskās tiesības studējošiem studentiem un citiem sabiedrības locekļiem.

SKATĪT GRĀMATU [PDF]

Atsevišķi krājumā izdalīti Administratīvās apgabaltiesas spriedumi un lēmumi. Tie savukārt sagrupēti pēc konkretizējošiem virsrakstiem. Piemēram, spriedumi lietās par Valsts ieņēmumu dienesta lēmumiem, lēmumi jautājumos par pieteikuma atstāšanu bez izskatīšanas u.c. Spriedumi lietās par Valsts ieņēmumu dienesta lēmumiem vēl sadalīti divās daļās ar tās precizējošiem virsrakstiem. 

Arī nolēmumiem dots savs raksturojošs virsraksts, pēc kura seko tēze ar detalizētāku informāciju par nolēmumā aplūkotajiem jautājumiem.

Izņemot pēdējās divas nolēmumu kopas, kurās ietverti tikai apelācijas instances nolēmumi, pārējās pirms apgabaltiesas nolēmuma nopublicēts arī pārsūdzētais pirmās instances tiesas nolēmums. Tas dot iespēju ļoti uzskatāmi izsekot konkrētās lietas izskatīšanas procesam no paša sākuma. 

Orientēties grāmatas saturā palīdzēs izdevuma beigās ievietotie rādītāji: Alfabētiskais jēdzienu rādītājs, Institūciju rādītājs, Normatīvo tiesību aktu rādītājs, Tēžu rādītājs, Tiesību palīgavotu rādītājs, uz kuriem nolēmumos dotas atsauces.

Interese par Administratīvās apgabaltiesas nolēmumu apkopojumu galvenokārt varētu būt tiesnešiem, valsts pārvaldes iestāžu amatpersonām, jurisprudences studentiem. Taču atbildes uz interesējošiem administratīvo tiesību jautājumiem var atrast arī citi lasītāji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties