6. Marts 2007 /NR. 10 (463)
Notikums
Vai Latvijas pilsoņus ASV varēs sodīt ar nāvi
2

Pagājušajā nedēļā, 27.februārī, Rīgas Juridiskajā augstskolā profesores Dr.iur. Inetas Ziemeles ierosināta, notika jau otrā1 diskusija par starptautisko tiesību aktualitātēm, kurā piedalījās tiesību lietpratēji gan no akadēmiskajām, gan praktisko darbinieku aprindām. I.Ziemele šai sarunai par vadmotīvu bija izvēlējusies tematu "Starptautiskās tiesības - izaicinājums Eiropas Kopienu tiesām", lai vērtētu situāciju, kad Eiropas Kopienu (EK) tiesības un dalībvalstu tiesības saskaras ar citu tiesību sistēmu, kas nav integrēta EK tiesībās. Šajā sakarā tika apspriesti tiesu spriedumi, kā arī ES un ASV un Latvijas un ASV līgums par izdošanu.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
b.f.
7. Marts 2007 / 21:17
0
ATBILDĒT
varbūt es kļūdos, taču man liekas, ka Miņina lietā gāja runa nevis par Kopienas starptautisko tiesībsubjektību, bet gan par tās kompetenci (kas vērtējama no Kopienu, nevis no starptautisko tiesību viedokļa) izdot attiecīgās Regulas, ar kurām iesaldēja Miņina līdzekļus.
M.Lejnieks
6. Marts 2007 / 15:06
0
ATBILDĒT
Viens kļūdas labojums rakstā paustajam - LaGrand lietu skatīja nevis Starptautiskā krimināltiesa (ICC - International Criminal Court), bet gan ANO Starptautiskā tiesa (ICJ - International Court of Justice).
VĒL ŠAJĀ ŽURNĀLĀ
VĒL PAR ŠO TĒMU
VĒL ŠAJĀ NOZARĒ
VĒL ŠAJĀ RUBRIKĀ
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties