2. Februāris 2021 12:00
Grāmatas
Juridisko personu publiski tiesiskā atbildība

Monogrāfija “Juridisko personu publiski tiesiskā atbildība: aktualitātes, problēmas un iespējamie risinājumi” ir veltīta juridisko personu publiski tiesiskajai atbildībai, tās aktualitātēm, problēmām un iespējamiem risinājumiem. Tā veidota kā 17 iepriekš publicētu un aktualizētu, kā arī iepriekš nepublicētu un speciāli šai monogrāfijai sarakstītu rakstu kopa, sadalot to piecās nodaļās.

SKATĪT GRĀMATU [PDF]

Pirmajā nodaļā “Juridiskās personas un to pamattiesību aizsardzības aktuālie jautājumi” iekļauti četri raksti. Otrajā nodaļā aplūkoti atbildības subjektības aspekti apdrošināšanas tiesībās. Trešajā nodaļā iztirzāta juridisko personu administratīvi tiesiskā atbildība. Ceturtā nodaļa veltīta krimināltiesiskajai sfērai, fokusējoties uz tādu noziedzīgu nodarījumu krimināltiesiskajām sekām, ko izdarījušas juridiskas personas. Monogrāfijas piektajā nodaļā uzmanība veltīta preventīvajiem piespiedu līdzekļiem un to piemērošanas aktuālajai problemātikai. 

Profesore Ārija Meikališa grāmatas ievadā norāda, ka pētnieciska projekta īstenošana vairāk nekā trīs gadu garumā rezultējusies pētījumos par tiesiskajiem aspektiem, kas svarīgi tautsaimniecības sekmīgai attīstībai. Īpaša uzmanība veltīta tautsaimniecības interešu konstitucionālajai aizsardzībai, kriminālprocesuālajai un administratīvi tiesiskajai aizsardzībai, kā arī apdrošināšanas, intelektuālā īpašuma un konkurences tiesībām. 

Projektā piedalījušies pētnieki no Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes: profesore Dr iur. Ārija Meikališa, profesore Dr. iur. Kristīne Strada-Rozenberga, asociētā profesore Dr. iur. Anita Rodiņa, docents Dr. iur. Edvīns Danovskis, docents Dr. iur. Vadims Mantrovs, lektors Mg. iur. Gunārs Kūtris, doktorante Mg. iur. Jekaterina Makurina, doktorants Mg. iur. Armands Smans un doktorants Jānis Maizītis.

Monogrāfija izdota ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Juridiskās zinātnes institūta padomes 2018. gada 21. februāra lēmumu Nr. 1.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties