2. Februāris 2021 12:00
Grāmatas
Prasības tiesvedība un pierādījumi

Šajā grāmatā lasītājiem tiek piedāvāts detalizēts un vispusīgs pierādījumu un pierādīšanas pētījums. 

SKATĪT GRĀMATU [PDF]

Tiesu namu aģentūras izdotā asoc. profesora Dr.iur. Aivara Līča grāmata “Prasības tiesvedība un pierādījumi” veidota kā mācību līdzeklis tiesību zinātņu studentiem, apgūstot civilprocesa kursu, kurš aptver informāciju par prasības tiesvedību, pierādījumiem un pierādīšanu vēsturiskā un mūsdienu skatījumā, pušu un trešo personu statusu civilprocesā, prasības tiesvedības pamatprincipiem, pierādīšanas pienākumiem un līdzekļiem. 

Šajā grāmatā lasītājiem tiek piedāvāts detalizēts un vispusīgs pierādījumu un pierādīšanas pētījums. Tas balstīts uz Civilprocesa likuma normu analīzi ciešā kopsakarā ar tiesu praksi un Latvijas, Vācijas, Krievijas un citu valstu zinātnieku atziņām. Grāmatas zinātniskais redaktors ir Latvijas Universitātes profesors Dr.iur. Kalvis Torgāns. 

Tas ir pirmais šāda veida pētījums Latvijā, kas var kļūt par labu ceļvedi gan topošajiem, gan jau praktizējošiem juristiem nozīmīgajā pierādījumu vākšanas un pierādīšanas darbā, bez kura nevar iztikt nevienā civilprocesuālā kārtībā risināmā strīdā. 

Grāmata būs labs palīgs tiesnešiem, prokuroriem, advokātiem un citām personām, kuru profesionālo pienākumu pildīšana saistās ar civilo tiesvedību vai kuras vēlas izprast civilās tiesvedības pamatnoteikumus, nozīmīgāko procesuālo institūtu jēdzienu un būtību, kā arī atsevišķu prasības tiesvedību reglamentējošo normu piemērošanas jautājumus tiesu praksē.

Grāmatas beigās ievietots Izmantoto avotu saraksts, kas ietver Normatīvos aktus, Literatūru un Tiesu praksi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties