2. Februāris 2021 12:02
Grāmatas
Tiesas un mediju komunikācija
Sabiedriskā viedokļa un mediju ietekme uz taisnīgu tiesu

Šī grāmata ir kolektīvs daudzu savas jomas profesionāļu kopdarbs, un tā iecerēta kā palīgmateriāls komunikāciju prasmēs visiem tiesu procesa dalībniekiem, tomēr var noderēt arī juristiem un ne tikai juridisko profesiju pārstāvjiem, bet arī žurnālistiem un tiem, kas interesējas par profesionālo ētiku.

SKATĪT GRĀMATU [PDF]

Izdevuma  ievadraksts un trīs nodaļas izkārtotas tā, lai no tiesas un mediju komunikācijas ievirzītu lasītāju diskusijā par sabiedrības spiedienu un sabiedriskā viedokļa ietekmi uz tiesas spriešanu.

Grāmata ir "nebijis mēģinājums analizēt Latvijas justīcijas komunikācijas labo praksi, lai šī prakse kļūtu vēl efektīvāka. Svarīgi ir ne tikai tas, ka pie tiesu sistēmas piederīgie runā ar sabiedrību, bet arī tas, ka viņi runā sabiedrībai saprotamā valodā, vienlaikus saglabājot profesionālo specifiku. Ja justīcija nerunās ar sabiedrību, mediji un tie, kas ietekmē medijus, runās justīcijas vietā,” uzsver izdevuma zinātniskais vadītājs un idejas autors profesors Dr. iur. Ringolds Balodis.

Ierosmi grāmatas tapšanai devusi Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes un Tiesību zinātņu pētniecības institūta organizētā konference par sabiedrības viedokļa ietekmi uz tiesnešiem un tiesu sistēmu. Sākotnējais temats grāmatā skatīts plašāk, aplūkojot justīcijas komunikāciju ar medijiem, jo praksē tieši tiesneši, prokurori, izmeklētāji vai advokāti ir tie, kuru teiktais sabiedrībai atklāj tās vai citas lietas aizkulises un liek apjaust notikumu būtību. 

Grāmatas autori ir Valsts prezidents, tieslietu jomas lietpratēji, sabiedrisko attiecību eksperti, sociologi un žurnālisti.

Izdevums būs noderīgs palīgs katra jurista darbā, saistoša lasāmviela ikvienam interesentam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties