16. Aprīlis 2019 /NR. 15 (1073)
Aptauja
Kādas pārmaiņas nesīs jaunā tiesu priekšsēdētāja iecelšanas kārtība
3

Tieslietu padome 15. martā apstiprināja rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja izvirzīšanas un iecelšanas amatā kārtību. Tajā noteikts kandidātu loks, kas var pretendēt uz tiesas priekšsēdētāja, vietnieka vai tiesu nama priekšsēdētāja amatu. Atklātā konkursā kandidātiem būs jāsagatavo tiesas vai tiesu nama darbības attīstības koncepcija. "Jurista Vārds" sakarā ar jauno kārtību vairākiem tiesu priekšsēdētājiem jautāja, vai ir novērstas nepilnības, kas pastāvēja iepriekš, un kādas pārmaiņas ieviesīs jaunā tiesu vadības izvirzīšanas un iecelšanas amatā kārtība.

Daiga Vilsone
Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja

Novērsta izpildvaras pārāk lielā ietekme

Mēs esam atzīmējuši Latvijas simtgadi, dzīvojam un strādājam 21. gadsimtā. Latvijā, tāpat kā citās valstīs, kas atrodas vienotā Eiropas Savienības tiesību telpā, attīstās sabiedrības procesi, un mūs ietekmē pasaules globalizācija. Minētie apstākļi tieši ietekmē un izvirza jaunas prasības arī tieslietu sistēmas attīstībai.

Manuprāt, jaunā apstiprinātā kārtība ir kulturālas demokrātijas izpausme tās labākajā formā un stiprinās tiesiskumu valstī. Jaunā kārtība novērš iepriekš pastāvējušo problēmu – izpildvaras lielo ietekmi tiesu vadības jautājuma risināšanā.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Svaigas vēsmas
17. Aprīlis 2019 / 15:46
0
ATBILDĒT
Cik atsvaidzinošs viedoklis no Strauta kunga. Arī fanu pulciņā.
Sandra Hydrangea
16. Aprīlis 2019 / 14:07
1
ATBILDĒT
Teikšu atklāti, Strauta kungs uzdod precīzus un trāpīgus jautājumus. Pārējie visi nodarbojas ar inovatīvu vārdu kompilācijām, neko skaidri nenovērtējot. Visu cieņu, Strauta kungs - Jums ir neliels fanu pulciņš :)
Aizstrauts
16. Aprīlis 2019 / 11:45
0
ATBILDĒT
Tiesneša Strauta atbildes atbruņo.
VĒL ŠAJĀ ŽURNĀLĀ
VĒL PAR ŠO TĒMU
VĒL ŠAJĀ NOZARĒ
VĒL ŠAJĀ RUBRIKĀ
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties