24. Marts 2020 /NR. 12 (1122)
Viedoklis
Var runāt par labu un sliktu likumdošanas praksi, nevis tiesību principu
1
Dr. iur.
Edvīns Danovskis
LU Juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedras docents 

Dr. iur. Edvīna Danovska referāta "Regulatoru darbības uzraudzība: tiesu varas un likumdevēja kontroles robežas" tēzes zinātniskajai konferencei "Bankas mainīgajā pasaulē"

1. Latvijā ir izveidotas valsts pārvaldes institūcijas – regulatori, kuri nav padoti Ministru kabinetam: Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Latvijas Banka, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome. Šo institūciju autonomiju nodrošina aizliegums iejaukties to darbībā, finansiālā patstāvība un vadības izraudzīšanās un atcelšanas procedūras, bet autonomijas mērķis ir nodrošināt profesionālu un likumīgu regulāciju augstiem ekononomiskajiem un sociālajiem riskiem pakļautās tirgus nozarēs.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Students
24. Marts 2020 / 10:17
2
ATBILDĒT
Rakstā minēts: "Ne viss, kas kādam šķiet labs un pareizs, ir uzskatāms par tiesību principu. Likumdošanas kontekstā var runāt par labu un sliktu likumdošanas praksi, nevis tiesību principu, taču apcerējums par šo jautājumu lai pagaida citu reizi."

Skaļi teikts. Tikpat labi varētu apgalvot - tādēļ vien, ka indivīdam X kaut kas nešķiet labs un pareizs, nevar uzskatīt, ka tas nav tiesību princips. Abi apgalvojumi ir tik vispārīgi, ka neizsaka neko un bez konkrēta konteksta analīzes ir tikai tukši vārdi. Šajā aspektā tomēr jāapskata vispārējo tiesību principu ģenēzes doktrīna, kura cerams atspoguļosies citai reizei atstātajā apcerējumā.

Varas tuvums, šķiet, saindē izpratni par to, ko nozīmē brīvs cilvēks.
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties