20. Novembris 2013 12:52
Jaunumi
Valsts svētkos iegādājies vērtīgas grāmatas par īpašu cenu!
Piedāvājumā - četras grāmatas, kas nākušas klajā oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" Grāmatu apgādā. Visi četri izdevumi ir cieši saistīti ar Latvijas pamatlikumu.
Latvijas Vēstnesis

Ieskatieties "Latvijas Vēstneša" e-grāmatnīcā: valsts svētku mēnesī, kad Latvija svin 95.dzimšanas dienu, vairākas vērtīgas grāmatas piedāvājam par ļoti pievilcīgu cenu!

Piedāvājumā - četras grāmatas, kas nākušas klajā oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" Grāmatu apgādā (skat. e-grāmatnīcu www.lv.lv/gramatas). Visi četri izdevumi ir cieši saistīti ar Latvijas pamatlikumu. Par akcijas cenām šos izdevumus var iegādāties tikai tieši no "Latvijas Vēstneša". Akcija spēkā tikai divus mēnešus – novembrī un decembrī:

Unikāls un grezns Latvijas Republikas Satversmes izdevums deviņās valodās: latviešu, latgaliešu rakstu (pirmais tulkojums!), lībiešu (pirmais tulkojums!), franču, angļu, vācu, igauņu, lietuviešu un krievu valodā.

Satversmes vēstures un mūsdienu apskats un Satversmes sapulces locekļu biogrāfijas, kā arī valsts augstāko amatpersonu priekšvārdi. Seni fotomateriāli un plaša Satversmei veltīto publikāciju bibliogrāfija.

2011. gada decembrī - gandrīz 90 gadus pēc Latvijas Republikas Satversmes pieņemšanas un trīs gadus pēc komentēšanas darba uzsākšanas iznāca ilgi gaidītie Satversmes komentāri. Tajos apskatīta Latvijas konstitūcijas jaunākā, astotā nodaļa: 89.–115. pants.

Darbu, ko prof. Dr.iur. Ringolda Baloža vadībā paveica 33 Satversmes komentētāji un četri prof. Dr.iur. Aivara Endziņa pārraudzītās redkolēģijas locekļi, var droši dēvēt par pirmo lielo Satversmes komentāru jeb "standartkomentāru".

Atzīmējot Latvijas Republikas Satversmes pieņemšanas 91.gadadienu, "Latvijas Vēstneša" Grāmatu apgādā 2013.gada februārī tika laisti klajā jauni Latvijas Republikas Satversmes komentāri, veltīti divām valsts pamatlikuma nodaļām.

Darbs pie grāmatas „Latvijas Republikas Satversmes komentāri. VI nodaļa. Tiesa. VII nodaļa. Valsts kontrole” ilga divus gadus. Plašākai sabiedrībai šis izdevums ir aktuāls un interesants kā jauns, valstiski nozīmīgs informācijas avots. Komentāri ir paredzēti ikvienam interesentam, un tie ir kā tilts uz Satversmi, konstitucionālo normu satura izpratni.

Arī šis izdevums iznāca LU zinātniska projekta ietvaros. Lielākā daļa no grāmatas tapšanā iesaistītajiem autoriem ir LU Juridiskās fakultātes augsti kvalificēti mācībspēki. Izdevums ir turpinājums vērienīgajam LU zinātniskajam projektam, kura ietvaros pirmo reizi Latvijas vēsturē iecerēts sniegt Latvijas Republikas Satversmes detalizētu skaidrojumu (komentāru), tādēļ šobrīd tiek gatavoti arī citu Satversmes nodaļu komentāri.

2012. gadā iznākusī grāmata tapusi, balstoties uz tās autora Dr.iur. Jāņa Plepa promocijas darbu, kas tika veiksmīgi aizstāvēts 2011. gadā.

Autora zinātniskās intereses centrā ir Latvijas Republikas Satversme, šī Latvijas valstiskuma pamata un simbola satura noskaidrošanas teorētiskie un praktiskie paņēmieni. Ņemot vērā autora dažādo darba pieredzi, pētījuma priekšmets - Satversmes iztulkošana - analizēts dažādu valsts varas orgānu mijiedarbības kontekstā, nevis tikai no konstitucionālās tiesas perspektīvas, kā nereti notiek konstitucionālajās tiesībās. 

Ar šo grāmatu aizsākta monogrāfiju sērija „Tiesību zinātne”, kas balstās galvenokārt uz augstu novērtējumu guvušiem promocijas darbiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties