10. Decembris 2013 14:35
Jaunumi
Atvieglo kārtību ziņu iekļaušanai Iedzīvotāju reģistrā
Valdība nule pieņēmusi noteikumus par Iedzīvotāju reģistra pirmuzskaites veidlapas paraugu un tās aizpildīšanas kārtību.
Krists Spruksts, Leta

Otrdien, 10.decembrī, Ministru kabinets pieņēma noteikumus “Noteikumi par Iedzīvotāju reģistra pirmuzskaites veidlapas paraugu un tās aizpildīšanas kārtību”.

2013. gada 30. oktobrī stājās spēkā grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā, kas mainīja līdzšinējo kārtību, kad, lai iekļautu ziņas par personu Iedzīvotāju reģistrā personai klātienē, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē vai Latvijas diplomātiskajā, vai konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstīs, bija jāiesniedz dokumenti un jāparaksta amatpersonas aizpildīta pirmuzskaites veidlapa.

Grozījumu rezultātā, lai iekļautu ziņas par personu Iedzīvotāju reģistrā, persona dokumentus ziņu iekļaušanai var iesniegt klātienē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē vai Latvijas diplomātiskajā, vai konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstīs, nosūtīt pa pastu vai iesniegt elektroniski normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, un tai nav jāparaksta pirmuzskaites veidlapa.

Ievērojot minēto, tika izstrādāti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, lai precizētu regulējumu atbilstoši likuma izmaiņām.

Tādējādi tiek mazināts administratīvais slogs gan personām, kurām vairs nav nepieciešams ierasties klātienē, lai parakstītu pirmuzskaites veidlapu, gan valsts amatpersonām, kurām vairs nav jāaizpilda pirmuzskaites veidlapas papīra formā. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes amatpersonas pirmuzskaites veidlapu aizpilda elektroniski tiešsaistes datu pārraides režīmā, pamatojoties uz personas iesniegtajiem vai atsūtītajiem dokumentiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties