11. Decembris 2013 12:30
Jaunumi
Iznākusi pirmā gadagrāmata "Latvijas Notārs"
LZNP rīkotājdirektore Vija Piziča gadagrāmatas atvēršanas svētkos
No LZNP arhīva

Atzīmējot Latvijas notariāta 20 gadi, Latvijas Zvērinātu notāru padome izdevusi pirmo gadagrāmatu Latvijas Notārs, kurā apkopoti likuma skaidrojumi, tiesību normas un nozares aktualitātes. Gadagrāmatu veidojuši tieslietu eksperti no Latvijas, Vācijas, Beļģijas un Krievijas, apskatot tādus jautājumus kā notariāta rezerves tiesu varas efektivizācijai, notariālo aktu izpildu spēks, pārrobežu laulību šķiršanas regulējums un citus. Gadagrāmatā Latvijas notārs analizēti gan Latvijas, gan citu Eiropas valstu piemēri.

Gadagrāmatas satura veidošanā piedalījusies Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, vācu tiesību zinātnieki prof. Dr.Dr.h.c. Reinholds Geimers un Dr.LL.M. (Columbia) Ulrihs Simons, Karaliskā Beļģijas notariāta federācijas juridiskais padomnieks Sebastjans Rulands, zvērināta notāre Dr.iur. Linda Damane, Igaunijas un Lietuvas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāji, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes un Latvijas Tiesnešu mācību centra lektore Dr.iur. Irēna Kucina, Latvijas zvērināti notāri un citi eksperti. Katrs no gadagrāmatā iekļautajiem rakstiem analizē vienu no dzīves pamatvērtībām – drošību, apskatot to gan no notariāta, gan valsts un visas sabiedrības skatu punkta.

 

“Gadagrāmata Latvijas Notārs ir kā tālākizglītības instruments un platforma jaunām, kritiskām idejām, kas runā par drošību un citām cilvēka labklājīgai dzīvei svarīgām vērtībām. Tā būs vērtīga lasāmviela ikvienam, kurš identificējas ar tiesiskas un demokrātiskas valsts ideju. Šis uzstādījums balstās Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājas Sandras Jakušenokas notariāta 20 gades svinību aicinājumā dzīvot un strādāt gudri, bet galvenais – kopā! Lai nākamie gadi Latvijas valsts pārvaldi, tajā skaitā notariātu, dara noteiktāku, profesionālāku un empātiskāku,” gadagrāmatas tapšanas ideju komentē tā redaktors, Latvijas Notariāta institūta direktors Dr.iur. Gatis Litvins.

 

Gadagrāmatas atvēršanas svētkos piedalījās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Rīgas arhidiecēzes arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs kā arī kinorežisors Jānis Streičs, uzsverot izdevuma unikalitāti un kultūrvēsturisko nozīmi, jo tajā juridiska informācija atklāta vizuāli spēcīgi un īpaši pārdomāti.

Latvijas Notārs tiks izdots reizi gadā, un to saņems tiesu sistēmas un valsts pārvaldes pārstāvji, notāru biroji, kā arī bibliotēkas visā Latvijā. Gadagrāmatas elektronisko versiju varēs lasīt un lejupielādēt Latvijas Zvērinātu notāru padomes mājaslapā www.latvijasnotars.lv.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties