18. Decembris 2013 10:16
Jaunumi
Tiesai nodota lieta par mākslas skolas naudas piesavināšanos lielā apmērā

Šā gada 16. decembrī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors nodevis tiesai krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas naudas līdzekļu piesavināšanos personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abas apsūdzētās personas 2009. gada sākumā vienojās par vidusskolas naudas līdzekļu ļaunprātīgu izlietošanu. Laika posmā no 2009. gada marta līdz 2011. gada jūnijam, īstenojot vienoto nodomu piesavināties vidusskolas naudas līdzekļus neierobežotā apmērā, viena apsūdzētā persona, izmantojot internetbankas pakalpojumus, bez tiesiska pamata no vidusskolas norēķinu kontiem uz otras apsūdzētās personas privātajiem norēķinu kontiem pārskaitīja vairāk nekā 26 450 latus, tos izlietojot tos pēc saviem ieskatiem.

Turklāt viena no apsūdzētajām personām, pārskaitot vidusskolas naudas līdzekļus uz saviem privātajiem norēķinu kontiem, atmaksāja ar tiem savus privātos aizdevumus un pirkumus, izņema tos skaidrā naudā bankas automātos, un tādējādi kopumā piesavinājās vidusskolas naudu un radīja mantiskus zaudējumus vairāk kā 55 000 latu apmērā.

Viena no apsūdzētajām personām sagrozīja vidusskolas grāmatvedības uzskaites datus un kārtoja grāmatvedību tā, lai netiktu atspoguļoti visi saimnieciskie darījumi un naudas izdevumi.

Attiecīgi viena apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas un 318. panta otrās daļas, savukārt otra persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas.

Lieta nodota Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties