14. Janvāris 2014 13:56
Jaunumi
Tieslietu ministrs atzinīgi novērtē Rīgas apgabaltiesas jaunās priekšsēdētājas sāktās reformas

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, tiekoties ar Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju Daigu Vilsoni, atzinīgi novērtēja tiesā uzsāktās reformas, īpaši elektroniskās lietu sadales ieviešanu, tiesas darbinieku algu izlīdzināšanas uzsākšanu un tiesvedības termiņu saīsināšanas redzējumu.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns ir ticies ar Rīgas apgabaltiesas (RAT) jauno priekšsēdētāju D.Vilsoni, lai pārrunātu aktualitātes Rīgas apgabaltiesā. Kā zināms, gada nogalē Jānis Bordāns RAT priekšsēdētāja amatā iecēla Tieslietu padomes atbalstīto, līdzšinējo RAT tiesnesi D.Vilsoni.

“Pirmais darbs, kas man kā nozares ministram jāuzteic, ir lietu automatizētās sadales ieviešana. Par lietu automatizēto jeb elektronisko sadali ticis runāts jau ilgi, turklāt tas ir arī ļoti svarīgs faktors tam, lai sekmētu sabiedrības uzticēšanos tiesām un tiesu sistēmai kopumā,” stāsta tieslietu ministrs Jānis Bordāns. “Es priecājos, ka tiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone pēc stāšanās jaunajā amatā ir uzsākusi reformas atbilstoši savam redzējumam par RAT attīstību, ko pauda, piesakoties tiesas priekšsēdētāja amata konkursam. Jo tiesas attīstība, tostarp tiesas pieejamības un kvalitātes uzlabošana, ir tieši tiesas priekšsēdētāja rokās,” uzskata ministrs.

Jānis Bordāns tikšanās laikā atzinīgi novērtēja arī D. Vilsones uzsākto darbu tiesas darbinieku, tostarp palīgu, sekretāru un tulku darba algu izlīdzināšanas jomā, kā arī priekšsēdētājas redzējumu par tiesvedības termiņu saīsināšanas perspektīvām.
RAT priekšsēdētāja sarunas laikā atzina, ka šobrīd RAT notiek aktīvs darbs  dažādu jauninājumu ieviešanā, tostarp tiesnešu un tiesas darbinieku apmācībā, tiesvedības praksē ieviešot jaunus instrumentus un tehnoloģijas.

“Šogad tiesvedības procesā kā obligātas ienāk jaunās tehnoloģijas, tostarp tiesas sēžu protokolu audioieraksti, kā arī videokonferences. Tāpēc šobrīd aktīvi strādājam pie tā, kā ar videokonferences tehnoloģiju palīdzību samazināt tiesvedību termiņus. Saskaņā ar grozījumiem Civilprocesa likumā ir paredzēta civillietu pārdale, izlīdzinot tiesu noslodzi visā Latvijā, kā arī samazinot lietu izskatīšanas termiņus. Videokonferenču izmantošanas iecere šajā nolūkā vēl jāpilnveido, bet tas ir risinājums tiesas darba pilnveidošanai, orientējoties gan uz tiesas klientiem, gan sabiedrības interesēm kopumā,” teic RAT priekšsēdētāja D.Vilsone.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties