14. Janvāris 2014 14:04
Jaunumi
Aizvadīta Tiesnešu ētikas komisijas sēde

Piektdien, 10. janvārī, Augstākajā tiesā notika Tiesnešu ētikas komisijas (turpmāk - Komisija) sēde, kurā tika skatīti vairāki jautājumi.

Komisija pēc savas iniciatīvas apsprieda jautājumu par tiesneša iespējamu Latvijas tiesnešu ētikas kodeksa normu pārkāpumu un konstatēja tiesneša rīcībā ētikas normas pārkāpumu, kas nav rupjš.

Komisija izskatīja arī tiesneša iesniegumu ar lūgumu sniegt skaidrojumu un vienojās par skaidrojuma sniegšanu. Tāpat Komisija izskatīja tiesneša iesniegumu un nekonstatēja pamatu pēc savas iniciatīvas apspriest iesniegumā minētā cita tiesneša rīcību.

Vēl šajā sēdē tika izskatītas divu privātpersonu sūdzības par iespējamiem tiesneša ētikas normu pārkāpumiem, nolemjot iegūt papildu informāciju apstākļu noskaidrošanai un sūdzību izlemjot nākamajā sēdē.

Komisija sēdē arī akceptēja Latvijas Zvērinātu advokātu padomes Ētikas komisijas piedāvājumu iesaistīties izstrādātā „Vadlīnijas komunikācijai ar presi un informācijas publicēšanu publiskā vidē” projekta apspriešanā un izveidoja darba grupu.

Komisija arī nolēma izvērtēt lietu sadales principus, plānojot sniegt par tiem arī Komisijas rekomendācijas.

Nobeigumā Komisija izvērtēja informatīvo paziņojumu „Par pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) rekomendācijām un to izpildes nodrošināšanu” saistībā ar Tiesnešu ētikas komisijas darbu. GRECO rekomendē palielināt Tiesnešu Ētikas komisijas lomu un resursus, lai tālāk attīstītu tās darbu un nodrošinātu to, ka Tiesnešu ētikas kodekss tiek aktualizēts un regulāri tiek sniegti ieteikumi par tajā noteikto normu interpretāciju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties