23. Janvāris 2014 10:57
Jaunumi
KNAB sācis izvērtēt informāciju par pašvaldību būvvalžu atbildīgo amatpersonu darbību

Ņemot vērā jau iepriekš identificētos korupcijas riskus būvniecības jomā pašvaldībās, un, lai apzinātu šī brīža situāciju, jau aizvadītā gada decembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs lūdza pašvaldībām sniegt informāciju par valsts amatpersonām, kuras pašvaldībā nodrošina būvniecības procesa tiesiskumu un kontrolē normatīvo aktu prasību ievērošanu.

Papildus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicināja pašvaldības pārbaudīt, vai visos valsts amatpersonas amata savienošanas gadījumos ir izsniegtas amata savienošanas atļaujas, kā arī atkārtoti izvērtēt jau izsniegtās amata savienošanas atļaujas būvniecības uzraudzībā strādājošajiem. Izsniedzot amata savienošanas atļauju, īpaša uzmanība pievēršama tam, vai amata savienošana nerada interešu konfliktu un nekaitē tiešo amata pienākumu pildīšanai.

KNAB ir pieprasījis un apkopojis 108 pašvaldību sniegto informāciju par pašvaldību būvvalžu atbildīgo amatpersonu darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” (IKNL) prasībām.

Sākotnējā informācijas pirmspārbaude liecina, ka ir pazīmes, ka atsevišķās pašvaldībās nav ievērotas likuma prasības, tādēļ KNAB uzsācis informācijas izvērtēšanu. Vienlaikus KNAB plāno uzsākt būvniecības procesa tiesiskuma nodrošināšanā iesaistīto amatpersonu izglītošanu pretkorupcijas jautājumos, tai skaitā  par likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” prasībām.

KNAB vērš uzmanību, ka būvniecība ir uzskatāma par paaugstināta riska jomu. KNAB arī uzskata: lai neatkārtotos Zolitūdes traģēdija, ir jāpastiprina uzraudzība un kontrole būvniecības jomā, lielāku uzmanību pievēršot būvniecības uzraudzībā iesaistīto pašvaldību amatpersonu kontrolei.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties