23. Janvāris 2014 16:41
Jaunumi
ES tieslietu un iekšlietu ministri apspriedīs robežu drošību un terorisma jautājumus

Piektdien, 24.janvārī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis piedalīsies Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes neformālajā sanāksmē, kas notiek Atēnās, Grieķijā.

Sanāksmes laikā plānotas diskusijas par iekšlietu jomas turpmāku attīstību. Diskusiju mērķis ir sagatavot Tieslietu un iekšlietu Padomes ieguldījumu Stratēģiskajām vadlīnijām par tieslietu un iekšlietu jomas nākotni, ko apstiprinās Eiropadome šī gada jūnijā.

Tāpat ministri apspriedīs jautājumus par robežu drošību un terorismu. Lai mazinātu iespējamos draudus, ko rada dažādi faktori, piemēram, organizētā noziedzības iesaiste nelegālās migrācijas veicināšanā, kuru rezultātā pieaug arī terorisma apdraudējums, Grieķijas prezidentūra ir apkopojusi vairākus priekšlikumus, kas ietver esošo tiesību aktu izmantošanu, lai aizsargātu Eiropas Savienības un dalībvalstu intereses.

Līdztekus Eiropas Komisija sniegs prezentāciju par šā gada 15.janvārī sagatavoto paziņojumu „Radikalizācijas, kas rada terorismu un vardarbīgu ekstrēmismu, novēršana”, kurā ietverti priekšlikumi, kā dalībvalstis un Eiropas Savienība varētu aktīvāk rīkoties, lai novērstu radikalizāciju gan pašmājās, gan ārvalstīs.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties