24. Janvāris 2014 12:47
Jaunumi
Par izmaiņām pārkāpumu uzskaites punktu sistēmā un agresīviem braucējiem

Lai uzlabotu satiksmes drošību un pilnveidotu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmu, īpaši saistībā ar agresīviem braucējiem, kā arī, lai vienkāršotu punktu reģistrēšanas un dzēšanas kārtību, Ministru kabinets janvāra vidū apstiprināja pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumu grozījumus. Videostāstu par minētajām izmaiņām piedāvā CSDD sadarbībā ar automoto raidījumu "Nr.2".

Pēc grozījumiem noteikumos paredzēts jauns veids, lai uzlabotu agresīvo autovadītāju braukšanu – braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības šiem vadītājiem. Proti, saņemot astoņus uzskaites punktus, autovadītāji tiks uzaicināti apmeklēt nodarbības pie sertificēta psihologa. Ja nodarbības tiks apmeklētas, nopelnīto punktu skaitu samazinās par diviem, bet pretējā gadījumā – palielināts par diviem punktiem.

Noteikumos iekļauta arī jauna norma, kas paredz iespēju brīvprātīgi apmeklēt ceļu satiksmes un drošas transportlīdzekļu vadīšanas kursus, - tādējādi tiks dzēsti divi punkti. Šāda iespēja paredzēta vadītājiem, kuriem reģistrēti vismaz četri uzskaites punkti.

Savukārt, sasniedzot astoņu punktu atzīmi, tāpat kā līdz šim, vadītājam tiks izsūtīts paziņojums par pienākumu obligāti apmeklēt kursus vai attiecīgi doties uz jaunieviestajām apmācībām pie psihologa. Taču, ja tas netiks darīts, punktu skaits tiks palielināts par diviem, bet, ja apmācības apmeklēs - samazināts par diviem punktiem.

Vēl noteikumu grozījumos ir paredzēti punkti par pārkāpumiem, par kuriem līdz šim tie netika piešķirti. Proti, par braukšanu ar transportlīdzekli, kura stikli pārklāti ar pārklājumu, kas neatbilst normatīvo aktu prasībām - viens punkts. Par transportlīdzekļa izmantošanu satiksmē, kuram nav veikta OCTA, - divi punkti, līdzīgi kā par braukšanu bez valsts tehniskās apskates.

Jāpiebilst, ka pārkāpumu uzskaites sistēmā Latvijā darbojas kopš 2004.gada un pēdējās izmaiņas noteikumos veiktas 2009.gadā. Šīs sistēmas mērķis ir nodalīt ļaunprātīgos un regulāros ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus no tiem, kas brauc saskaņā ar noteikumiem un tos pārkāpj salīdzinoši reti.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties