6. Februāris 2014 09:50
Jaunumi
Augstākajā tiesā iekārtota apmeklētāju telpa

Lai lietu dalībniekiem un citiem interesentiem būtu ērtāki apstākļi iepazīties ar tiesu lietu materiāliem, Augstākajā tiesā iekārtota atsevišķa telpa apmeklētājiem.

Šajā telpā, kas atrodas apmeklētājiem izdevīgā novietojumā - ēkas pirmajā stāvā, gan lietu dalībnieki, gan citi interesenti, kuriem tas ļauts saskaņā ar Augstākās tiesas informācijas izsniegšanas kārtību, var iepazīties ar lietu materiāliem, kā arī noklausīties tiesas sēdes audioierakstu, ja sēdes gaita ir fiksēta, izmantojot tehniskos līdzekļus.

Saskaņā ar grozījumiem Civilprocesa likumā, kas stājušies spēkā šī gada 4.janvārī, tiesas sēdes gaitu pilnā apjomā fiksē, izmantojot tehniskos līdzekļus, par to izdarot atzīmi tiesas sēdes protokolā. Tehnisko līdzekļu izmantošanas rezultātā iegūto materiālu pievieno lietai un uzglabā kopā ar to vai ievieto tiesu informatīvajā sistēmā.

Arī Kriminālprocesa likums paredz, ka iztiesāšanas laikā tiesas sēdes gaitu pilnā apjomā fiksē, izmantojot skaņu vai attēlu ierakstus vai citus tehniskos līdzekļus, par to izdarot atzīmi tiesas sēdes protokolā. Savukārt administratīvajās lietās tiesas sēdes gaitas fiksēšana, izmantojot tehniskos līdzekļus, nav obligāta prasība, bet to var darīt pēc tiesas ieskata.

Iepazīties ar lietu materiāliem apmeklētāji var katru darba dienu līdz plkst.15.00. Lietas dalībniekiem vismaz dienu iepriekš jāpiesakās Augstākās tiesas Kancelejā.

Departamentu sekretariātā Civillietu departamenta tālrunis -  67020364, Krimināllietu departamentam - 67020361, Administratīvo lietu departamentam - 67020339, bet Civillietu tiesu palātas sekretariātam - 67020347.

Ar Krimināllietu tiesu palātas lietām, tāpat kā līdz šim, iepazīšanās norit Krimināllietu tiesu palātas sekretariātā, uz kuru ieeja ved caur Rīgas apgabaltiesu (tālrunis 67020316).
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties