11. Februāris 2014 14:15
Jaunumi / Tiesu prakse
Eiropas Cilvēktiesību tiesa svītrojusi pret Latviju iesniegto pieteikumu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) lietā "Mārtiņkrists pret Latviju" ir pieņēmusi lēmumu svītrot no izskatāmo lietu saraksta Alvja Mārtiņkrista 2012.gada 30.augustā ECT iesniegto pieteikumu par Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 3.panta (spīdzināšanas aizliegums) iespējamiem pārkāpumiem Latvijā. Iesniedzējs ECT sūdzējās par Brasas cietuma apsargu vardarbību pret viņu, kā arī apstākļiem ieslodzījuma vietā.

ECT A.Mārtiņkrista pieteikumu Latvijas valdības komentāru sniegšanai nosūtīja 2013.gada 21.maijā. Vienlaikus ECT aicināja A.Mārtiņkristu nozīmēt pārstāvi tiesas procesā.

Latvijas valdības komentāri ECT tika nosūtīti 2013.gada 12.septembrī. Neskatoties uz vairākkārtējiem ECT aicinājumiem nozīmēt pārstāvi un sniegt komentārus par valdības iesniegtajiem rakstveida apsvērumiem, A.Mārtiņkrists neatbildēja uz ECT vēstulēm, kā arī neinformēja par savu pasta adresi pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma 2013.gada 27.novembrī. 

Ņemot vērā šos apstākļus, ECT secināja, ka iesniedzējs vairs nevēlas uzturēt savu pieteikumu un svītroja sūdzību no izskatāmo lietu saraksta atbilstoši Konvencijas 37. panta 1.punkta (a) apakšpunktam. Tiesa nesaskatīja nekādus citus Konvencijā vai tās protokolos minētos apstākļus, kas attaisnotu nepieciešamību turpināt A.Mārtiņkrista pieteikuma izskatīšanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
TIESU PRAKSE
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties