12. Februāris 2014 17:36
Jaunumi
Pieņemts jauns Satversmes tiesas reglaments

Rīt, 13. februārī, stāsies spēkā jaunais Satversmes tiesas reglaments, ko tiesa pieņēmusi 2014.gada 5.februārī.

Saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 14.pantu Satversmes tiesas reglaments (turpmāk – Reglaments) nosaka Satversmes tiesas struktūru un darba organizāciju. Reglamentu pieņem ar visa tiesnešu sastāva absolūto balsu vairākumu.

Pēdējo gadu laikā Satversmes tiesas procesā notikusi nozīmīga attīstība, un tādējādi radās nepieciešamība pilnveidot normatīvo regulējumu.

Reglamentu izstrādāja Satversmes tiesas tiesnešu un darbinieku veidota darba grupa. Tā sagatavoja tik apjomīgus priekšlikumus, kas pārsniedza grozījumu iespējas, un tādēļ tika pieņemts lēmums izstrādāt jaunu Reglamentu.

Jaunais Reglaments veidots atbilstoši Satversmes tiesas likuma struktūrai, saglabājot iepriekšējā Reglamenta regulējumu tiktāl, ciktāl tas precizē likumā ietverto normu saturu.

Reglamentā papildus līdzšinējam procesuālajam regulējumam iekļautas normas par neregulētu procesuālo jautājumu izlemšanas kārtību, saziņu ar sabiedrību un dokumentu apriti. Reglamentā precizēta Satversmes tiesas amatpersonu kompetence un to ievēlēšanas kārtība.

Jaunais Reglaments precīzāk un detalizētāk atspoguļo Satversmes tiesas procesa gaitu, kā arī nodrošina efektīvāku tiesas darba organizāciju.

Reglaments ir publicēts oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”, un stāsies spēkā rīt, 13. februārī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties