13. Februāris 2014 09:57
Jaunumi
Ikviens var kļūt par KNAB brīvprātīgo palīgu

Sākot ar šodienu,13.februāri, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sniedz iespēju ikvienam iedzīvotājam kļūt par tiesiskas valsts veidotāju un kļūt par brīvprātīgo novērotāju valsts un pašvaldību administratīvo resursu izmantošanā priekšvēlēšanu aģitācijai.

Šim mērķim KNAB  ievieš elektroniskā pasta adresi brivpratigais@knab.gov.lv, kur aicināts reģistrēties ikviens brīvprātīgais, kas vēlas sekot līdzi partiju Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu aģitācijas periodam, lai nodrošinātu partiju finanšu atklātību un likumību.

Ikviens interesents ir aicināts aizpildīt mājaslapā atrodamo anketu un kļūt par aktīvu Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu aģitācijas monitoringa līdzdalībnieku.Aizpildītās anketas lūgums sūtīt uz elektronisko pasta adresi brivpratigais@knab.gov.lv līdz š.g. 26.februārim.

Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām priekšvēlēšanu aģitācijas periods ir laika posms no 25.janvāra līdz 24.maijam. Jāatzīmē, ka šāda iespēja iedzīvotājiem tieši līdzdarboties ar KNAB tiek sniegta pirmo reizi.

Administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai šajā periodā ir aizliegta. Lai pilnvērtīgi uzraudzītu šī ierobežojuma ievērošanu pirms gaidāmajām vēlēšanām, KNAB aicina iedzīvotājus būt aktīviem, regulāri sekot līdzi priekšvēlēšanu aģitācijas procesam, tai skaitā tam, lai valsts vai pašvaldību resursi netiktu izmantoti priekšvēlēšanu kampaņu plānošanai, veidošanai vai organizēšanai.

Visa informācija par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumiem un partiju finanšu normām atrodama KNAB mājas lapā, sadaļā „Partiju finanses”.

KNAB plāno pēc iesūtīto anketu apkopošanas sadarbībā ar pašvaldībām organizēt brīvprātīgajiem bezmaksas informatīvi izglītojošos seminārus visos Latvijas reģionos, lai vairotu izpratni par priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem, arī saistībā ar administratīvo resursu izmantošanas aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai.

KNAB paredz sadarbībā ar brīvprātīgajiem iegūt informāciju partiju finansēšanas un priekšvēlēšanas aģitācijas kontroles vajadzībām. Tāpat KNAB plāno organizēt līdzīgu tiešu un nepastarpinātu sabiedrības iesaisti arī pirms 2014.gada 4.oktobra Saeimas vēlēšanām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties