13. Februāris 2014 14:36
Jaunumi
Tieslietu sistēmu apmeklē vairāk nekā 120 skolēni
Tieslietu ministre Baiba Broka ar savām "ēnām".
No Tieslietu ministrijas arhīva

Trešdien, 12.februārī, Tieslietu ministrijā, tās padotības iestādēs un tiesās notika Ēnu diena, kurā piedalījās vairāk nekā 120 skolēnu.

Tieslietu ministrei Baibai Brokai bija septiņas ēnas, kuras iepazinās ar ministres ikdienas darba pienākumiem, kā arī viesojās Ministru kabinetā un Saeimā.

Skolēni ēnoja arīdzan Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru, valsts sekretāra vietnieci tiesu jautājumos, Administratīvā departamenta direktoru, preses sekretāri, kā arī Juridiskā departamenta direktores vietnieku, sekojot līdzi Tieslietu ministrijas pārstāvjiem ikdienas darba gaitās.

Pasākuma  ietvaros Tieslietu ministrijas ēnām bija unikāla iespēja piedalīties  videokonferencē ar Daugavpils tiesu un iepazīties ar tiesas ēnotājiem.

Jāpiebilst, ka skolēni ne tikai iepazinās ar vairāku Tieslietu ministrijas pārstāvju ikdienas darbu, bet arī apmeklēja Augstāko tiesu. Tieslietu ministrijas ēnas viesojās Augstākās tiesas muzejā un aplūkoja tiesas sēžu zāli, kā arī uzdeva sev interesējošos jautājumus Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam.

Kopumā Ēnu dienas ietvaros Tieslietu ministriju un padotības iestādes apmeklēja vairāk nekā 120 skolēni. Viņi viesojās ne tikai Uzņēmumu reģistrā, Valsts zemes dienestā, Ieslodzījuma vietu pārvaldē, Uzturlīdzekļu garantiju fondā, Patentu valdē, bet arī vairākās tiesās visā Latvijā – Rīgā, Jelgavā, Ludzā, Valkā, Madonā un Kuldīgā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties