19. Februāris 2014 15:19
Jaunumi
Atbalsta Oficiālās elektroniskās adreses koncepcijas ieviešanu

Otrdien, 18.februārī, Ministru kabinets izdeva rīkojumu par Oficiālās elektroniskās adreses koncepciju, ko plānots ieviest 2017.gada 1.janvārī. Koncepcijas mērķis ir rast risinājumu, lai modernizētu un optimizētu iestāžu darbu saziņas jomā ar privātpersonām, nodrošinot iestāžu pakalpojumu pieejamību.

Oficiālās elektroniskās adreses koncepcija paredz ieviest elektronisko adresi, kuru valsts pārvaldes iestādes varēs izmantot oficiālai saziņai ar privātpersonām, samazinot drukātu dokumentu un pasta pakalpojumu izmantošanu, kā arī to varēs izmantot privātpersonas saziņai ar valsts pārvaldes iestādēm. Elektroniskās adreses ieviešana nodrošinās ātrāku, ērtāku, drošāku un efektīvāku saziņu starp iestādi un privātpersonām.

Elektroniskās adreses lietošana būs obligāta iestādēm un komersantiem. Pārējām Uzņēmumu reģistrā reģistrētajām personām elektroniskās adreses lietošana nebūs obligāta.

Elektroniskā adrese būs arī obligāta, ja juridiska persona vēlēsies no iestādes saņemt elektroniskā formā tādu dokumentu, kas satur personu datus, vai izmantot noteikta veida e-pakalpojumus, kuru izpildes rezultātā personai tiek nosūtīts personas datus saturošs dokuments vai paziņojums. Tāpat elektroniskās adreses lietošana būs obligāta zvērinātiem notāriem, zvērinātiem advokātiem un maksātnespējas administratoriem.

Iedzīvotāju reģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrētās privātpersonas elektroniskās adreses kontu lietos, kā arī elektronisko adresi elektroniski reģistrēs portālā www.latvija.lv.

Savukārt privātpersonas elektronisko adresi varēs izveidot klātienē, vēršoties Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Oficiālās elektroniskās adreses koncepcijas pirmās kārtas ieviešanu plānots realizēt, izmantojot 2014. – 2020.gada struktūrfondu perioda finansējumu. Koncepcijas ieviesējs un finansējuma saņēmējs būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (Valsts reģionālās attīstības aģentūra).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties