20. Februāris 2014 13:15
Jaunumi
Valsts prezidents tiekas ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju
Šodien, 20.februārī, ikgadējās tradīcijas ietvaros Valsts prezidents Andris Bērziņš savā pagaidu rezidencē Melngalvju namā tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču.
Valsts Prezidenta kancelejas foto

Šodien, 20.februārī, Valsts prezidents Andris Bērziņš savā pagaidu rezidencē Melngalvju namā tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču.

Sarunā Valsts prezidents saņēma informāciju par tiesas darba rezultātiem 2013.gadā, kas liecina – Augstākajā tiesā izskatīts vairāk par 5000 lietām, saņemto lietu skaits nesamazinās, līdz ar to aizvien palielinās arī neizskatīti lietu skaits. Tiesas darba rezultāti tiks analizēti Augstākās tiesas plēnumā, kas notiks rīt, 21.februārī.

Ar Valsts prezidentu pārrunāta arī viena no Augstākās tiesas aktualitātēm – tās reorganizācija sakarā ar tiesu reformu, kas paredz tiesu palātu likvidāciju.

Amatpersonas pārrunājušas arī kārtību, kādā no tiesnešu vidus tiek virzīts Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāts, kā arī jautājumu par vēsturiskā Senāta nosaukuma zaudēšanu kasācijas instancei.

Valsts prezidenta tikšanās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju ir ikgadēja tradīcija.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties