24. Februāris 2014 13:27
Jaunumi / Nodokļi
Fiziskajām personām – saimnieciskās darbības veicējiem deklarācijas VID obligāti jāsniedz elektroniski

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka visām fiziskajām personām, kas veic saimniecisko darbību, šogad visas konkrētajos nodokļu likumos paredzētās nodokļu un informatīvās deklarācijas obligāti jāiesniedz VID elektroniskā veidā, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Tādēļ VID aicina fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, laikus noslēgt līgumu ar VID par EDS izmantošanu, kā arī apmeklēt VID bezmaksas seminārus visā Latvijā par VID EDS lietošanu.

Lai kļūtu par VID EDS lietotāju, personai ir jāaizpilda iesniegums un jānoslēdz līgums ar VID. Iesniegums un līgums pieejams www.vid.gov.lv sadaļā „Noderīgi / Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS) / Kā kļūt par EDS lietotāju?”. Aizpildītas EDS līguma formas un pielikumus var iesniegt jebkurā VID Klientu apkalpošanas centrā, kā arī elektroniski, ja tiek lietots virtuālais eParaksts. Pēc līguma noslēgšanas piecu darba dienu laikā uz iesniegumā norādīto lietotāja elektroniskā pasta adresi tiks nosūtīts identifikators un sākotnējā parole, lai varētu sākt darbu EDS.

Šobrīd iespējams pieteikties EDS līguma parakstīšanai noteiktā VID klientu apkalpošanas centrā un laikā, iepriekš piezvanot uz sev tuvāko klientu apkalpošanas centru un vienojoties ar konsultantu par piemērotāko līguma parakstīšanas datumu un laiku. VID klientu apkalpošanas centru tālruņi, kur iespējams pieteikties EDS līguma parakstīšanai, pieejami sadaļā Kontakti/Pieteikšanās EDS līguma noslēgšanai. Nepieciešamības gadījumā konsultants arī parādīs, kā praktiski darboties ar EDS.

Aicinām arī apmeklēt VID bezmaksas seminārus klientu apkalpošanas centros visā Latvijā par VID EDS lietošanu saimnieciskās darbības veicējiem. Aktuālā informācija par semināriem pieejama www.vid.gov.lv sadaļā „Semināri nodokļu maksātājiem”.

Gadījumā, ja fiziskā persona – saimnieciskās darbības veicējs līdz deklarācijas iesniegšanas termiņa beigām nav paguvis kļūt par EDS lietotāju, VID klientu apkalpošanas centra darbinieki deklarāciju pieņems arī papīra formā un vienlaikus organizēs līguma par EDS lietošanu noslēgšanu.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām iedzīvotājus zvanīt uz VID Informatīvo tālruni 1898, izvēloties pirmo tēmu „Nodokļi”, konsultēties ikvienā VID Klientu apkalpošanas centrā vai arī sūtīt savu jautājumu, izmantojot VID mājaslapas sadaļu Kontakti / Uzdot jautājumu VID.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
NODOKĻI
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties