3. Marts 2014 13:43
Jaunumi
"Konstitucionālo tiesību" atdzimšana - noskaties grāmatas atvēršanas pasākumu!

„Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgādā nākusi klajā Jāņa Plepa, Edgara Pastara un Ilzes Plakanes grāmata „Konstitucionālās tiesības”. Tās atvēršanas svētki notika pagājušonedēļ, 25.februārī, Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā. Interesentiem, kuri nevarēja piedalīties pasākumā klātienē, piedāvājam to noskatīties šeit un tagad.

"Šodienas šaubu brīžos par Latvijas valsts konstitucionālajiem pamatiem un dažādu Satversmes reformu priekšlikumiem autoriem likās būtiski vēlreiz izskaidrot un pārdomāt konstitucionālās pamatvērtības, kā arī demokrātiskas tiesiskas valsts un parlamentāras republikas priekšrocības,” tā  pauž autori izdevuma ievadā.

Šis ir pirms desmit gadiem iznākušo „Konstitucionālo tiesību” otrais, papildinātais un pārstrādātais izdevums. Tāpat kā pirmais, tas nācis klajā „Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgādā (www.lv.lv/gramatas). Tajā integrēta aizvadīto desmit gadu Latvijas konstitucionālās iekārtas attīstība un autoru personiskā pieredze:

"Katram šajā grāmatas lietotajam juridiskajam jēdzienam varētu veltīt pat atsevišķu zinātnisku darbu, tomēr tas nav nedz šīs grāmatas mērķis, nedz pretenzija kļūt par grāmatu grāmatu. Tādēļ darbā mēģināts saglabāt izklāsta stilu, kura ietekmē recenzijā grāmatā savulaik raksturota kā juridisks traktāts jeb juridisku eseju apkopojums, nevis mācību grāmata, kurā skrupulozi un zinātniski precīzi aplūkoti visi konstitucionālo tiesību priekšmeta jautājumi. Grāmatas struktūra un aplūkotie jautājumi noteikti var būt noderīgi konstitucionālo tiesību priekšmeta apguvē, lai gūtu priekšstatu un atrastu tālākos ceļus niansētākai tā apguvei." [Konstitucionālās tiesības.2.izdevums. Rīga: Latvijas Vēstnesis, 2014, 13.lpp.]

Šīs grāmatas atvēršana bija ilggaidīts notikums, tādēļ atvēršanas svētki tika iecerēti kā tematiski izvērsts pasākums. Tajā piedalījās arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tieslietu ministre Baiba Broka, LU Juridiskās fakultātes dekāne Kristīne Strada-Rozenberga, Satversmes tiesas tiesnesis Gunārs Kusiņš, Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskapa - metropolīta Zbigņevs Stankevičs, oficiālā izdevēja „Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētājas Daina Ābele un citi aicinātie viesi. Savukārt par konstitucionālajām tiesībām desmitgades tvērumā referēja bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.

Šo viesu runas un pasākuma norisi piedāvājam noskatīties LU Juridiskās fakultātes sarūpētajā video.

Savukārt jauniznākušo vērtīgo grāmatu visizdevīgāk - par izdevēja cenu var iegādāties „Latvijas Vēstneša” e-grāmatnīcā vai klātienē Klientu centrā (Bruņinieku 53, Rīga).

Saziņai:

  • gramatas@lv.lv
  • informatīvais tālrunis 80006000.
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties