3. Marts 2014 15:30
Jaunumi
Latvija kļūs par 18.Eiropas Stabilitātes mehānisma dalībvalsti
Ministru prezidente Laimdota Straujuma tiekas ar Eiropas Stabilitātes mehānisma vaītāju Klausu Reglingu
Toms Norde, Valsts kanceleja

Šodien, 3.martā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma, tiekoties ar Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) vadītāju Klausu Reglingu (Klaus Regling), pauda, ka Latvija ir gatava 13.martā kļūt par pilntiesīgu ESM dalībvalsti. Pēc pievienošanās eirozonai Latvija būs astoņpadsmitā valsts, kas pievienojas ESM.

Premjerministre uzsvēra, ka nozīmību Latvijas dalībai ESM nosaka ne tikai pienākums un izdevīgums, bet arī solidaritātes un ekonomiskie apsvērumi.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka neviena valsts nav pasargāta no ekonomiskiem satricinājumiem un tai var būt nepieciešama palīdzība no ESM. Tādēļ dalība ESM ir sava veida apdrošināšanas līdzeklis.

Ministru prezidente informēja arī par aktualitātēm saistībā ar Latvijas pievienošanos eirozonai. K.Reglings apsveica Latviju ar veiksmīgu pāreju uz eiro, uzsverot ievērojamos Latvijas sasniegumus pēc finanšu krīzes pārvarēšanas. Viņš pauda, ka tas pierāda, ka, īstenojot nepieciešamos pasākumus īstajā brīdī, var veiksmīgi atgriezties pie ekonomikas izaugsmes.

Jāpiebilst, ka Saeima 2014.gada 30.janvārī pieņēma likumu „Par Līgumu par Eiropas Stabilitātes mehānisma dibināšanu”, tādējādi ratificējot „Līgumu par Eiropas Stabilitātes mehānismu izveidošanu” un nosakot, ka Latvija kļūst par ESM dalībvalsti. ESM ir patstāvīgs finansiālas palīdzības fonds eirozonas valstīm, kas sniedz finansiālu atbalstu tām eirozonas dalībvalstīm, kas piedzīvo vai kurām draud smagas finanšu problēmas. Tādējādi tiek aizsargāta visas eirozonas un tās dalībvalstu finansiālā stabilitāte.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties