5. Marts 2014 09:55
Jaunumi / Veselības aprūpe
Veidos darba grupu Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta pilnveidošanai

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti otrdien, 4.martā, parlamentā sākot otrajā lasījumā izskatīt jauno Veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu, nolēma veidot darba grupu, lai kopā ar iesaistītajām ministrijām un nozares profesionāļiem detalizēti apspriestu iesniegtos priekšlikumus un sagatavotu likumprojektu izskatīšanai Saeimā.

Patlaban uz likumprojekta otro lasījumu ir iesniegti vairāk nekā 80 priekšlikumi, kā arī Saeimas Juridiskā biroja viedoklis attiecībā uz projekta atbilstību Satversmei. Par likumprojekta tālāko virzību komisijas sēdē iebildumus pauda ārstus pārstāvošās profesionālās organizācijas, tiesībsargs un pašvaldības. Tāpēc, ņemot vērā visus komisijā izskanējušos viedokļus un argumentus, Budžeta komisija nolēma Saeimā izveidot darba grupu, kuras uzdevums būtu izvērtēt iesniegtos priekšlikumus, diskutēt par strīdīgajiem jautājumiem un rast visām iesaistītajām pusēm pieņemamu risinājumu, lai Latvijā varētu ieviest veselības apdrošināšanu.

Darba grupā arī plānots iepazīties ar Lietuvas un Igaunijas veselības apdrošināšanas sistēmu, bet šī gada pavasarī Saeimā rīkot īpašu konferenci par veselības apdrošināšanas un finansēšanas jautājumiem.

Jaunais Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekts Saeimā iesniegts 2013.gada novembrī un parlamentā pieņemts pirmajā lasījumā. Ar jauno regulējumu paredzēts ieviest valsts veselības apdrošināšanu un tiesības uz valsts apmaksātu veselības aprūpi sasaistīt ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarēšanu un nomaksu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VESELĪBAS APRŪPE
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties