5. Marts 2014 13:16
Jaunumi
Konstitucionālās tiesības - toreiz un tagad
Grāmatas autorus - (no kreisās) Edgaru Pastaru, Ilzi Plakani un Jāni Plepu ar nozīmīgo panākumu sveic bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš.
Boriss Koļesņikovs

Pēc desmit gadiem lasītājiem ir nodots jauns – papildināts un pārstrādāts – "Konstitucionālo tiesību" izdevums. Ieskats dažos fotomirkļos no grāmatas atvēršanas pasākuma.

Pirms desmit gadiem, 2004. gadā, VSIA "Latvijas Vēstnesis" apgādā iznāca trīs mazzināmu, bet talantīgu un uzņēmīgu jurisprudences studentu – Jāņa Plepa, Edgara Pastara un Ilzes Plakanes – sarakstīta grāmata "Konstitucionālās tiesības".

Neskatoties uz autoru jaunību, šis izdevums kļuva par vienu no "Latvijas Vēstneša" dižpārdokļiem – izdevējs bija spiests vairākkārt drukāt atkārtotas grāmatas tirāžas. Šo mūsdienu Latvijas grāmatniecībā unikālo sasniegumu acīmredzot ietekmēja fakts, ka ne pirms, ne pēc tam neviens latviešu tiesību zinātnieks līdzīgu, visaptverošu darbu konstitucionālo tiesību nozarē nav uzrakstījis.

Nozīmīgi bija arī tas, ka grāmatas iznākšanas laikā gan valststiesību zinātne, gan prakse Latvijā faktiski bija veidošanās stadijā un katrs avots šai jomā tika uztverts ar pastiprinātu interesi. Pēc desmit gadiem, 2014. gada 25. februārī, lasītājiem tika nodots jauns – papildināts un pārstrādāts – "Konstitucionālo tiesību" izdevums. Plašāk par grāmatas saturu un atklāšanas pasākuma norisi vēstīts arī šīs nedēļas žurnāla „Jurista Vārds” slejās.

Jāpiebilst, ka "Konstitucionālās tiesības", tāpat kā citas VSIA "Latvijas Vēstnesis" apgādā iznākušās grāmatas, visizdevīgāk iegādāties "Latvijas Vēstneša" Klientu centrā Rīgā, Bruņinieku ielā 53, vai e-grāmatnīcā (www.lv.lv/gramatas). Šeit "Konstitucionālo tiesību" papildinātais un pārstrādātais izdevums (447 lpp., cietais iesējums) maksā tikai 20 eiro.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties