12. Marts 2014 09:38
Jaunumi
Saeimas apakškomisijā pārrunāti 2013.gada KNAB darba rezultāti

Otrdien, 11.martā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijā pārrunāja 2013.gada Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba rezultātus.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks kā būtiskākos 2013.gada sasniegumus minēja izstrādātos un apstiprināšanai Ministru kabinetā iesniegtos vairākus normatīvo aktu projektus, kā arī sniegtos priekšlikumus citu institūciju izstrādātajiem tiesību aktu projektiem. Šī apjomīgā darba rezultātā pagājušajā gadā stājušās spēkā būtiskas izmaiņas tiesiskajā regulējumā saistībā ar partiju finansēšanu un priekšvēlēšanu aģitāciju un veikts aktīvs darbs, lai pievienotos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupai (Pretkukuļošanas darba grupa).

Līdztekus tam pērn KNAB nodeva kriminālvajāšanas sākšanai vairākas liela apmēra krimināllietas. Korupcijas apkarošanas jomā palielinājies nosūtīto kriminālprocesu skaits par 33%, bet uzsākto kriminālprocesu skaits – par 14%. Darbs turpinājies arī pie atklātības nodrošināšanas par visiem valsts amatpersonu izdarītajiem  pārkāpumiem korupcijas novēršanas jomā, publiskojot spēkā stājušos lēmumus KNAB mājaslapā.

KNAB priekšnieks J.Streļčenoks atzina, ka ir mainījusies KNAB komunikācijas forma, jo arvien vairāk iedzīvotāju vēršas pie KNAB gan telefoniski, gan rakstiski, kā arī personīgi ierodas un lūdz sniegt konsultācijas un dažādu veidu skaidrojumus. 2013.gadā saņemti 4472 zvani (2012.gadā – 2963) un pieņemti 170 apmeklētāji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties